Afbeelding voor De Staat

De Staat

+ Banji

donderdag 24 februari 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 24 februari 2022
zaal open:
19:00 uur
aanvang:
20:00 uur
De Staat is in de twaalf jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot misschien wel de beste liveband van Nederland. Succesnummers als ‘Peptalk’, ‘Make The Call Leave It All’ en natuurlijk ‘Witch Doctor’ zijn ondertussen ware festivalklassiekers geworden. En zoals de succesformatie rondom Torre Florim onlangs al liet doorschemeren, staat er een hoop nieuw materiaal op stapel.

Het COVID-19-tijdperk heeft toch wat lichtpuntjes gebracht voor de band uit Nijmegen. In het najaar van 2020 kwam het nieuwe PlayStation spel ‘Sackboy : A Big Adventure’ uit, met hun track ‘Kitty Kitty’ als onderdeel van de soundtrack. In januari 2021 is dezelfde track ingezet als soundtrack voor de trailer van Golden Globe-winnaar ‘I Care A Lot’. 3FM heeft ‘Witch Doctor’ in juni voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen als nummer één in de Festival Top 999 en als kers op de taart won De Staat de allereerste Kink Icoon Prijs.

Begin volgend gaar gaat de band op internationale tour; tien data door de UK en Europa, waarvan twee optredens gepland staan in Nederland. Met twee jaar opgebouwde adrenaline en een berg nieuwe tracks zal de band eind februari terugkeren naar hun ‘eigen’ Roosje voor weer een show zoals we die van De Staat gewend zijn!

genre

rock

media

De Staat

donderdag 24 februari 2022