fbpx
De Staat RED

De Staat – The Red Show

+ Iron Jinn

vrijdag 19 januari 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 19 januari 2024
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

De Staat komt in januari terug naar Doornroosje voor een bijzondere reeks van drie concerten in het teken van hun Red / Yellow / Blue project.

De Staat behoeft natuurlijk geen introductie bij het Nijmeegse publiek. De band is met hun unieke mix van stevige rock inmiddels uitgegroeid tot misschien wel de beste live-act van Nederland.  Succesnummers als ‘Peptalk’, ‘Make The Call Leave It All’ en natuurlijk ‘Witch Doctor’ zijn ondertussen ware festivalklassiekers geworden. En de afgelopen jaren heeft de Staat hard gewerkt aan hun meest ambitieuze project tot nu toe. Het resultaat hiervan is in deze reeks concerten te zien en horen in Doornroosje.

In juni hebben ze namelijk Red / Yellow / Blue afgerond. Er komt geen studio-album – in plaats daarvan is er een gigantische verzameling nieuwe nummers uitgekomen op digitale platforms. Frontman Torre Florim heeft het beroemde eclecticisme van zijn band volledig omarmd om hun eerste auditieve kunstproject te produceren, door tientallen nummers te schrijven die de kleuren rood, geel en blauw weerspiegelen. Red / Yellow / Blue is een songwriting-experiment dat twee vingers opsteekt naar het concept van vaste genres.

Florim: “We zijn superblij om eindelijk het complete Red, Yellow and Blue project uit te brengen. Met vijf nummers per kleur, waarbij elke kleur een uiterste van ons representeert. Het proces was verfrissend en het voelt alsof we creatief gezien nieuwe paden zijn ingeslagen. Hopelijk beleeft het publiek dat net zo wanneer ze zich onderdompelen in de diversiteit van Red/Yellow/Blue.”

De support wordt vanavond  verzorgd door Iron Jinn. Het debuutalbum van de Nederlandse psychedelische band Iron Jinn op Stickman Records is een hectisch album dat de logica van een droom volgt; geen enkele. De negen nummers op het album zijn het resultaat van een chaotische opeenhoping van indrukken, informatie en gesprekken uit de moderne wereld die krachtig worden doorgedrukt via een menselijke trechter: de geesten van Oeds Beydals en Wout Kemkens. De shows op Sonic Whip in 2023 en later in Merleyn maakten grote indruk bij het publiek.

genre

pop, rock

media

De Staat – The Red Show

vrijdag 19 januari 2024

placeholder