Doornroosje
loader

House Classix

DJ Pierre + K-Alexi + DJ Pure e.a.

Mark Wanders + Camiel + M.E.

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Tweede kerstdag zou tweede kerstdag niet zijn zonder een editie van House Classix. Ook dit jaar kunnen de pondjes er weer worden afgezweet met een keur aan levende internationale en lokale legendes in Doornroosje.

Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat ze een genre hebben uitgevonden, laat staan een genre wat vandaag de dag nog net zo relevant is als ten tijde van de inceptie. DJ Pierre en zijn groep Phuture brachten in 1987 het nummer ‘Acid Tracks’ uit. Het was de eerste plaat waarop de beroemde Roland TR-303 synthesizer werd gemanipuleerd op een tot dan toe ongekende, haast buitenaardse manier. Het werd de blauwdruk voor het acid house genre, dat tot op de dag van vandaag dansvloeren in vervoering brengt.

Stadgenoot K-Alexi was in die tijd ook al in de weer en wordt beschouwd als een van de founding fathers van Chicago house. Mr K Alexi Shelby is verantwoordelijk voor veel klassiek verklaarde platen en werkte samen met onder meer Derrick May, Larry Heard, Robert Owens en zelfs de Pet Shop Boys. Onze residents mogen uiteraard niet onbreken. Onder bezielende leiding van DJ Pure, Mark Wanders & Camiel en M.E. wordt zoals elk jaar voor een dampend feestje gezorgd.

Bekijk de foto's