Doornroosje
loader

Ethan Johns + Jordan Klassen

De Engelse producer, songwriter en multi-instrumentalist Ethan Johns is niet voor één gat te vangen. Americana, folk, rock, blues en lichte sixties met psychedelica invloeden klinken door in zijn muziek en de teksten zijn doorspekt met typisch Engelse humor en zelfspot. Als je naar zijn indrukwekkende CV kijkt zie je dat hij zijn sporen ruimschoots heeft verdiend als sessie-muzikant en producer voor artiesten als Ryan Adams, Rufus Wainwright, Paul McCartney, Kings of Leon en Tom Jones.

Johns muzikale talent en vaardigheden als producer heeft hij niet van een vreemde. Hij is de zoon van producer Glyn Johns, die o.a. werkte met The Who, The Rolling Stones en The Beatles. Merkwaardig genoeg maakte John relatief kortgeleden zijn debuut als solo-artiest met het album ‘If Not Now Then When’ (2012). In 2014 verscheen ‘The Reckoning’ die werd geproduceerd door boezemvriend Ryan Adams.

Eind 2015 verscheen ‘Silver Liner’, dit album werd geïnspireerd door artiesten waarmee Johns de afgelopen jaren werkte zoals Ray LaMontagne, Emmylou Harris, Ryan Adams en Laura Marling.

Bekijk de foto's (Jordan Klassen)
Bekijk de foto's (Ethan Johns)