Doornroosje
loader

Roos van Nijmegen voorronde #1

Eva Almagor Band + His Band + The Low Tide

Er zijn via deze website geen tickets meer verkrijgbaar. Via de bands nog wel.

De Roos van Nijmegen is dé muziekcompetitie voor ambitieuze bands en acts met een eigen repertoire uit de regio Nijmegen. Dit jaarlijks terugkerende muziekspektakel bestaat al sinds 1986 en viert dus in 2012 haar 26e verjaardag! Van postrock tot hiphop en van singer-songwriter tot metal; elk denkbaar muziekgenre vindt zijn weg in de Roos. Op donderdag 12, 19 en 26 april vinden de voorronden plaats in Merleyn. In de voorronden zullen 9 bandjes strijden om een plekje in de finale in Doornroosje.

Eva Almagor Band
Eva Almagor maakt popmuziek met veel soul, rock en jazz invloeden. Eva begon solo, maar besloot in 2009 dat het tijd was om een band te vormen rondom haar zelfgeschreven muziek en teksten. De bandleden hebben enorm uiteenlopende achtergronden, maar hebben elkaar muzikaal gezien inmiddels helemaal gevonden. Eva speelde al bij 3fm en op de-Affaire en is nu klaar om de rest van het land te veroveren.

His Band
His Band is een rockformatie uit Maas en Waal. De band begon met het spelen van covers, maar stort zich nu volledig op eigen werk. Sinds hun debuutoptreden in Vila Lila in Nijmegen heeft His Band verscheidene optredens gehad, waaronder voor de radio. Het volgende op hun programma: het Nijmeegse publiek veroveren tijdens de Roos van Nijmegen. His Band wist de meeste publieksstemmen in de wacht te slepen en kon zich zo een directe toegang tot de voorronden verschaffen.

The Low Tide
Wanneer je je ogen sluit en naar The Low Tide luistert, trekken landschappen aan je voorbij. De composities nemen de ruimte en getuigen van een verfijnde subtiliteit, zonder het liedje uit het oog te verliezen. Eenzelfde verdieping is te vinden in de teksten, die thema’s behandelen als vergankelijkheid en strijd die eenieder dagelijks voert. De muziek van The Low Tide balanceert tussen expressie en compositie, zonder te bedachtzaam te worden. Gestileerd en met gevoel voor sfeer maakt The Low Tide progressieve pop op geheel eigen wijze.