Doornroosje
loader

Finale Kaf & Koren

Ohlsen + These People + Deer Jesus + The Mothmen

Het is eindelijk zover, de finale van Kaf en Koren komt er weer aan! Vier totaal verschillende studentenbands gaan het tegen elkaar opnemen om zo de harten van menig muziekliefhebber te vervullen met 100% student made music. Vanavond strijden …

De volgende acts op het podium:
Ohlsen

Ohlsen is een driekoppige band, bestaande uit Jens van de Meulenhof, Jurian ter Horst en Tjeu Mutsers. De band werd opgericht in 2006 en heeft door de jaren heen een eigen stijl weten te creëren die door de bandleden omschreven wordt als warme, catchy indierock met een vleugje dansbaarheid. In de muziek van Ohlsen hoor je invloeden van bands als The Cure, Foals, Arctic Monkeys, Bloc Party en Editors. Het motto van de band luidt: “Niet te veel zeveren, gewoon spelen.” In 2013 verzorgde de band voorprogramma’s van onder andere Kensington, Valerius en Heavylight. Een jaar later bracht Ohlsen zijn eerste gelijknamige EP uit.

Ohlsen op Facebook

These People

Achter These People gaan de namen Anna Witvliet en Dirk Mesman schuil. Door middel van kleine maar krachtige liedjes proberen zij met een gitaar en altviool hun verhalen te vertellen. Een verhaal dat alles kan omvatten, zolang het de moeite van het vertellen waard is. Abstract of concreet, vrolijk of depressief, herkenbaar of onnavolgbaar. Vanaf begin 2015 besluiten de twee om versterking in te schakelen. Bram Witvliet vult sindsdien het instrumentarium aan met warme celloklanken en is, daar waar nodig, een extra paar handen en voeten om het geheel naar een hoger level te tillen. Een zelfde visie, met een nog verrassender en sfeervoller resultaat.

Website These People

Deer Jesus

Deer Jesus is een 80’s inspired electro-pop duo dat sinds november 2014 bestaat. De bandleden van Deer Jesus hebben samen in meerdere bands gespeeld (Juicy Flavour en The Issues) maar gaan nu als duo verder. Door gebruik van samples, loops en een sexy synthesizer creëert Deer Jesus nieuwe dimensies in de muziek. De jaren 80 worden herleefd met flashbacks van A-ha tot Depeche Mode. Deer Jesus op Facebook

The Mothmen

The Mothmen is een garagepunk-trio uit Sevenum, Noord-Limburg. Drie frontmannen, twee gitaren, één drumstel en liedjes over cryptozoölogie, spookverhalen en klassieke horrorfilms. Sinds maart 2013 speelde The Mothmen een dikke 50 optredens, verdeeld over podia in Nederland, België en Duitsland.  In 2014 waren ze finalist bij de prestigieuze Limburgse bandcompetitie Nu of Nooit. Het drietal speelde daarna in vooraanstaande zalen als Volt en Grenswerk, op grote festivals als het Bevrijdingsfestival in Roermond en op nationale radiozenders als 3FMs KX Radio. The Mothmen is beïnvloed door bands als The Hives, DEVO en The Romantics. Hard, maar met oog voor detail en bovendien uitermate geschikt voor de pop-oren van de downloadgeneratie.

Website The Mothmen

Bekijk de foto's