Doornroosje
loader

Finale Kaf & Koren

Mooksha, Foxlane & Jacksons Cage

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Door de jaren heen heeft Kaf en Koren zich een stevige positie verovert naast grote zus de Roos van Nijmegen. Roosbeef deed ooit mee aan Kaf en Koren en de Rectum Raiders, winnaar van de 2013 editie, gingen vorig jaar het hele land door met de Popronde en speelden op de Zwarte Cross.

Cultuur op de Campus maakte ook voor deze editie van Kaf en Koren een selectie van negen studentenbands voor de voorrondes. De drie bands Mooksha, Foxlane en Jacksons Cage mogen van de vakjury naar de finale.

Foxlane is een indierock band met invloeden uit psychedelica, funk en jazz. De band bestaat uit Guus Timmermans (Vocals/guitar/keys), Joris van der Veeken (Drums), Norman Samuels (Bass), Christiaan Végh (Guitar). De aparte loops op basgitaar, verfijnde drumritmes, melodische, dromerige gitaarriffs en natuurlijk krachtige energieke vocalen maken Foxlane tot een unieke ervaring.

Mooksha is een progressieve rock band met invloeden van post-punk. Mooksha is van de aparte ritmes en verassende harmonieën en hun focus ligt op het schrijven van meeslepende songs. Een niet te missen show voor de echte rockliefhebber.

Jackson’s Cage beschrijft zichzelf als een rauwe orgelrockband. De band uit het oosten van Brabant heeft vorig jaar hun nationaal radiodebuut gemaakt bij Radio Veronica en in september staan ze in het voorprogramma van de Golden Earring. Snerpende gitaren, strakke drums, geraffineerd orgelwerk en pittige zangpartijen maken de muziek van Jackson’s Cage tot een waar genot voor het oor.

Welke band mag zich de beste studentenband van Nijmegen noemen? Je komt er vanavond achter! In Merleyn bepaalt een vakkundige jury welke band ervandoor gaat met de hoofdprijzen, waaronder een opnamedag in een professionele studio en een optreden op het Valkhof Festival. Daarnaast kun je stemmen op je favoriet: de bands maken namelijk ook kans op een publieksprijs.