fbpx
FINK

Fink

+ Finnegan Tui

donderdag 31 oktober 2024
Uitverkocht

Nooit meer te laat voor tickets? Meld je aan voor updates!

WhatsApp

Liever updates per email? Meld je aan.

locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 31 oktober 2024
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

Ooit begon de Engelse Fin Greenall, nu beter bekend als Fink, zijn muzikale carrière als dance producer. Op een dag besloot hij dat het tijd was om zelf muziek te gaan maken en met succes. Inmiddels heeft de Brit de wereld veroverd als singer-songwriter.

Voordat hij als singer-songwritermuziek de wereld ging veroveren maakte Fink trip-hop en techno onder verschillende aliassen bij het gerenommeerde label Ninja Tune. Ook produceerde hij voor de toen nog onbekende Amy Winehouse. In het eerste decennium van deze eeuw vond hij zichzelf volledig opnieuw uit en vormde hij een band met Tim Thornton (drums) en Guy Whittaker (bas). Het album ‘Biscuits for Breakfast’ was het gevolg en vlak erna volgde zijn doorbraak album ‘Perfect Darkness’. Een logische ontwikkeling, want Fink heeft behalve zijn bezwerende, donkere stem en behendige gitaarspel, de gave om bijzondere liedjes te maken.

Zijn laatste album, ‘IIUII’, is dan ook een zorgvuldig gecomponeerde plaat met een flinke dosis nostalgie en een ongekende aandacht voor detail. Naast nummers met een écht verhaal, wordt Fink ook geroemd om zijn ijzersterke live optredens op o.a. Lowlands, Rock Werchter en Pukkelpop. Nieuwe muziek in de vorm van een nieuw album is in aantocht en we zijn verheugd hem te mogen verwelkomen in Doornroosje.

genre

pop, folk, electronics

media

Fink

donderdag 31 oktober 2024

placeholder