Doornroosje
loader

Fink + She Drew The Gun

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Fink is de artiestennaam van Fin Greenall. Hij begon zijn carrière als DJ/producer van elektronische muziek, maar gaat de laatste jaren vooral door het leven als singer-songwriter. Hij leerde zichzelf al op jonge leeftijd gitaarspelen en dat is de basis voor zijn latere muzikale switch.

In zijn beginjaren bracht Fin Greenall verschillende techno- en triphop-projecten uit onder de aliassen EVA, Sideshow en later ook Fink. Onder die naam bracht hij zijn debuutalbum ‘Fresh Produce’ uit, waarmee hij naam maakte in de dance-scene. Ook produceerde hij o.a. voor een toen nog onbekende Amy Winehouse. In 2006 verscheen zijn eerste album als singer-songwriter, genaamd ‘Biscuits for Breakfast’.

Het meest recente album ‘Horizontalism’ verscheen onlangs  en  laat een breed muzikaal spectrum horen: van folk naar electronica, blues en rock. Maar het is bovenal de kwaliteit van de liedjes die Fink tot één van de grootste hedendaagse songwriters maakt. Op dit album werkte hij ook samen met de Nederlandse jazzpianist en zanger Ruben Hein.

Bekijk de foto's (She Drew The Gun)
Bekijk de foto's (Fink)