Doornroosje
loader

Dutch Blues

Flavium + The Veldman Brothers + Lefthand Freddy

Vanavond hebben maar liefst drie gerenommeerde bluesbands de krachten gebundeld voor een aantal optredens ter promotie van de ‘nederblues’ in het algemeen. Flavium, Lefthand Freddy en The Veldman Brothers hebben allen hun sporen al dik verdiend en behoren tot de top van de Nederlandse blues scene.

Flavium was na het uiteenvallen van Cuby & The Blizzards midden jaren ’70 toonaangevend. De band begeleidde John Lee Hooker tijdens zijn Europese tour in 1976. De band scoorde in 1980 bescheiden hits met ‘Nightlife’ en ‘Nobody Knows You When You’re Down and Out ‘ en viel vooral op door de ijzersterke live optredens. Flavium heeft in de vroege jaren van Doornroosje tevens 5x op de planken gestaan.

Lefthand Freddy had veel succes in de jaren ’90, stond op het podium van grote festivals als Sziget en bracht in 2014 zijn zesde album ‘Soul Strings’ uit. Lefthand Freddy (Fred Reining red.) liet midden jaren ’80 voor het eerst van zich horen als solo artiest, waarbij hij zijn voorliefde voor de ‘oude klassiekers’ niet onder stoelen of banken steekt. Hij valt vooral op door zijn creatieve spel en originele benadering.

The Veldman Brothers zijn de blues revelatie van de laatste 10 jaar. Deze ‘broeders’ werden in 2012 nog verkozen tot ‘Best Dutch Blues Band’ en hebben een indrukwekkende en uiterst solide live reputatie. Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (toetsen, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarnaast zijn ook rhythmbrothers Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums van de partij.

Bekijk de foto's (The Veldman Brothers)
Bekijk de foto's (Left Hand Freddy)
Bekijk de foto's (Flavium)