Doornroosje
loader

FortaRock in the City

At The Gates + Igorrr + Stream of Passion

Greenleaf + Mandrake's Monster + Night Fever + Antropomorphia + Mary Fields + Scarred

De eerste editie van het nieuwe initiatief ‘FortaRock in the City’ vindt de avond vóór het FortaRock festival (6 juni in Goffertpark met o.a. Slipknot) plaats in Doornroosje en het showcase programma van Buma ROCKS! wordt hierin geïntegreerd. Verdeeld over twee podia zullen er tijdens FortaRock in the City elf tot twaalf bands optreden uit het hardere muziek genre, zowel nationaal als internationaal.

Ticketprijs voor deze avond is € 5 (op vertoon van een FortaRock festivalticket) en € 15 (indien niet in het bezit van FortaRock festivalticket), alleen te verkrijgen via deze site.

Tijdschema

Rode Zaal
20.00 – 20.40 Scarred
21.10 – 21.50 Stream Of Passion
22.20 – 23.35 At The Gates
0.05 – 0.45 Night Fever
1.15 – 1.55 Igorrr

Paarse Zaal
20.30 – 21.10 Mary Fields
21.40 – 22.20 Mandrake’s Monster
23.35 – 0.15 Antropomorphia
0.45 – 1.25 Greenleaf

De volgende acts op het podium:
At The Gates (zwe)

De Zweedse band At the Gates stond in de jaren negentig aan de basis van de fameuze Gothenburg scene en behoort tot een van de grootste vernieuwers in het genre. Death metal met veel gevoel voor melodie en hoorbare invloeden uit de New Wave Of British Heavy Metal, thrash metal en black metal. Vier albums lang bouwden de Zweden aan een carrière voordat ze deze in 1995 afsloten met het legendarische en genre bepalende album ‘Slaughter of the Soul’. Na een stilte van maar liefst 11 jaar kwam de band rond zanger Tomas ‘Thumpa’ Lindberg in 2007 weer bij elkaar. De opvolger van ‘Slaughter of the Soul’ heeft in totaal 19 (!) jaar op zich laten wachten. At the Gates heeft met ‘At War With Reality’ (2014) een fraaie brug weten te slaan tussen het verleden en het heden. De plaat voelt als een oude, vertrouwde jas maar wel een die nog lang niet versleten is!

Igorrr (fra)

De eerste naam voor de vrijdag is Igorrr, het soloproject project van Fransman Gautier Serre en verantwoordelijk voor het meest unieke metalgenre dat er verzonnen kan worden; barokcore. Vrolijke klavecimbels, middeleeuwse folk en schitterende opera partijen worden afgewisseld met totaal geflipte deathmetalblastbeats en ander elektronisch geweld. De experimentele mix van breakcore, klassieke muziek en metal werkt betoverend en bevreemdend tegelijkertijd, het prikkelt de zintuigen tot het maximale. Live wordt Gautier Serre bijgestaan door de klassiek geschoolde zangeres Laure Le Prunenec en zanger Laurent Lunoir. Gaat dat zien, vrijdag 5 juni!

Stream of Passion (nl)

Een sterke toevoeging aan de line-up van FortaRock in the City is Stream Of Passion. Zangeres Marcela Bovio is een van de meest opvallende frontvrouwen in de Nederlandse rock- en metalscene. Niet alleen heeft ze een verbazend heldere en krachtige stem, ze is ook nog eens een geweldige violiste. De vijf mannen om haar heen zorgen evenzeer voor een sterk staaltje muzikaal vakmanschap. Stream Of Passion toerde al door Europa, Canada, Rusland en Israël met bands als Epica, Leaves’ Eyes en Xandria. Verwacht een krachtige en professionele show op 5 juni!

gepresenteerd door Buma ROCKS!

Mandrake\\\'s Monster (nl)

Check hun songs en video’s en je vraagt je geheid af waarom Mandrake’s Monster niet veel bekender is. De hardrockende en hardwerkende band uit Enschede is naar eigen zeggen beïnvloed door Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Black Sabbath en Led Zeppelin, maar geeft een lekkere eigen draai aan zijn muziek. Tussen de bedrijven door werden Sem en Mart opgepikt door Ad Vandenberg toen deze zijn nieuwe formatie MoonKings samenstelde, maar Mandrake’s Monster is gewoon blijven bestaan. gepresenteerd door Buma ROCKS!

Greenleaf (zwe)

De Zweedse band Greenleaf voert je terug naar de jaren zeventig met zompige blues-boogie riffs, een vleugje psychedelica en de nodige stoner invloeden. De band rond gitarist Tommi Holappa (Dozer) heeft met het meest recente album ‘Trails and Passes’ was een van de verrassingen uit 2014 uitgebracht. De sound is gruizig, maar swingt en rockt in de beste traditie.  Up tempo nummers worden afgewisseld met rustiger meer uitgesponnen materiaal. Alles met een moderne retro vibe. Greenleaf past daarmee keurig in het rijtje namen als Graveyard, Truckfighters en Kadavar. Fans van deze bands weten dan wel genoeg.

Night Fever (dk)

Van de vijf Deense bands die optraden tijdens showcasefestival When Copenhell Freezes Over in rockclub Vega in Kopenhagen op 24 januari jl., maakten hardcorepunkers Night Fever de meeste indruk. Met hun energieke presentatie en snoeiharde songs verwierven ze zich een plek op FortaRock In The City. De vijfmansband uit Kopenhagen doet misschien niets nieuws, maar wat dondert dat als je zulke sterke hooks en riffs schrijft en die ook nog eens superstrak de zaal inslingert? Wie mini-album Vendetta (acht tracks, oktober 2014) opzoekt op Bandcamp krijgt al een goede indruk van het intense maar toegankelijke hardcoregeluid van Night Fever, maar de echte meerwaarde zit hem in de livepresentatie van de band. Een aanwinst voor FortaRock In The City!

Antropomorphia (nl)

Het Tilburgse Antropomorphia werd al in 1990 opgericht, maar na een paar EP’s en demo’s raakten de bandleden betrokken bij andere projecten (Crustacean, Flesh Made Sin) en besloten ze in 1999 om de band voor onbepaalde tijd stil te leggen om in 2009 als een fenix uit de as te herrijzen. In 2012 verscheen het eerste echte album, ‘Evangelivm Nekromantia’, uitgebracht door Metal blade Records. Snoeiharde old-school death metal die doet aan lang vervlogen tijden toen er wereldbands rondliepen afkomstig uit ons eigen kikkerlandje zoals Asphyx, Gorefest, Thanatos, Altar en Sinister. Niet alleen de kwaliteit van de muziek maar ook de extreme thema’s in teksten, artwork en video’s leverde de band shows op op grote festivals als Neurotic Deathfest and Extremefest. Album ‘Rites ov Perversion’ uit 2014 ligt in het verlengde van zijn voorganger en onderstreept Antropomorphia’s reputatie als een van de betrouwbaarste superzwaargewichten in de Nederlandse scene.

Scarred (lux)

De jonge Luxemburgse band Scarred heeft met ‘Gaia-Medea’ uit 2013 een indrukwekkend album afgeleverd. Het is geproduceerd door Jochem Jacobs van Textures, waarmee ook meteen duidelijk wordt met welk beest we te maken hebben. Scarred speelt agressieve, technische metal met een hele dikke groove. Grommende vocalen en laaggestemde gitaren worden afgewisseld met stacatto riffs en snaarstrak drumwerk. Het totaalgeluid doet denken aan genre genoten als Gojira, Sylosis en Hacride. De Luxemburgers hebben afgelopen jaar het nummer ‘Cinder’ van een video voorzien, een zeer krachtig staaltje metal al zeggen we zelf.

Mary Fields (nl)

Buma ROCKS! is hondsdolblij met het boeken van Mary Fields als één van de showcasebands tijdens FortaRock In The City. Utrechtse mathcore die in je gezicht geslingerd wordt. Vraag naar hun muzikale inspiratiebronnen en je krijgt óf een heel uitgebreide verhandeling óf een opsomming als “The Dillinger Escape Plan, Every Time I Die, The Chariot, Anton Goudsmit, John Scofield en John Zorn”. Verwacht maniakale herrie vol hoekige structuren, afgewisseld met relaxt jazzy passages, allemaal vanuit onmiskenbaar muzikaal vakmanschap.

gepresenteerd door Buma ROCKS!

Bekijk de foto's (Greenleaf)
Bekijk de foto's (Antropomophia)
Bekijk de foto's (Igorrr)
Bekijk de foto's (Night Fever)
Bekijk de foto's (Stream of Passion)
Bekijk de foto's (Scarred)
Bekijk de foto's (Mary Fields)
Bekijk de foto's (Mandrake’s Monster)
Bekijk de foto's (At The Gates)