fbpx
Frankie and the Witch Fingers

Frankie and the Witch Fingers

+ Koala Disco

zaterdag 4 mei 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 4 mei 2024
zaal open:
19:45 uur
start:
20:15 uur

Een van de meest coole psychrock groepen van de laatste jaren heet Frankie and the Witch Fingers. Deze hardwerkende dame en heren uit Los Angeles brachten in een relatief korte tijd, zeven langspelers uit en weten muzikaal de clichés te vermijden.

De typerende exotische stijl waarmee deze Amerikanen album na album en live de luisteraar van de sokken blaast is kenmerkend.

Op ‘Brain Telephone’ uit 2017 hoor je een brute mix van surfpop 60’s psychedelica en punk. Op het vijfde album ‘ZAM’ uit 2019 trekt het viertal álle registers open.  ‘ZAM’ is niet alleen funky maar tegelijkertijd ook explosief: psychedelica, acid rock,  fuzzy garagerock én 60’s surf van de bovenste plank. Het laatste album ‘Data Doom’ verscheen in 2023 klinkt wederom zowel avontuurlijk als primitief inclusief moddervette punkrock, fuzz en garagerock die fel, scherp en raak is.

Frankie And The Witch Fingers klinkt alsof het prettig gestoorde vierkoppige neefje van The Sonics aan de paddo’s is gegaan en ons klakkeloos teleporteert tussen de jaren ’60 ’70 ’80 ’90 en natuurlijk ook de ’00. Ook hun bevriende labelgenoten Oh Sees zijn muzikaal nooit ver weg.

Het voorprogramma deze avond is Koala Disco. Het Vlaamse Koala Disco staat garant voor eclectische live shows en brengt postpunk met een psychedelisch sausje. In een regenboog aan genreinvloeden mengen ze absurde fictie en frustrerende realiteit tot een gouden pot. Humo omschrijft hun recente passage aan Belgisch’ bekendste Rock Rally als “op alle vlakken in klasse gedrenkt” en ze staan dan ook in de halve finales. Met hun onlangs gereleaste debuutplaat “Tickling The Dragon’s Tail’ staan ze aan de deur van de grote doorbraak!

genre

rock, garage rock, punk, fuzz rock, psychedelic, psychedelica, punkrock, surf pop, doornroosjepas

media

Frankie and the Witch Fingers

zaterdag 4 mei 2024

placeholder