Doornroosje
loader

Gavin James + Craig Gallagher

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Dit concert is uitverkocht, er zijn nog wel tickets verkrijgbaar voor het concert van Gavin James op 1 december in TivoliVredenburg.

De uit Dublin afkomstige singer-songwriter Gavin James begon 2014 overrompelend met twee nummer 1 EP’s, gevolgd door het winnen van ‘Song Of The Year’ tijdens The Choice Music Prizes. Ook maakte hij indruk als support op tournees van Kodaline en James Blunt. Overigens werd zijn debuutsingle ‘Say Hello’ al uitgeroepen tot Irish Song of the Year 2012.
Verder is Ed Sheeran groot fan van Gavin James, die leerde spelen in de talloze pubs van Dublin. Hij stuurde een tweet uit naar zijn miljoenen volgers met de boodschap: “Record labels, if you ignore Gavin James, you are losing out!”.

Gavin James heeft dan ook een ongelooflijke –soulvolle- stem en sterke liedjes. Deze gouden combinatie verzekerd hem van een ongetwijfeld mooie toekomst. Dit onderstreepte hij begin dit jaar op Eurosonic Noorderslag waar Gavin werd ontdekt door de Europese media. Vervolgens scoorde hij een dikke hit met het nummer ‘Book of Love’ en werd ie getekend door Capitol Records. Als voorloper op zijn debuutalbum bracht James het album ‘Live At Whelans’ uit. Deze in concertzaal Whelans in het Ierse Dublin opgenomen concertregistratie laat goed horen waartoe Gavin James op het podium in staat is. Denk hierbij aan een combinatie van Ray Lamontagne, Damien Rice Rice en good old Ray Charles.

Bekijk de foto's (Gavin James)
Bekijk de foto's (Craig Gallagher)