fbpx
Girls in Synthesis

Girls in Synthesis

+ Lucy Kruger & The Lost Boys

donderdag 23 mei 2024
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 23 mei 2024
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Live shows van het Londense Girls in Synthesis zijn intens en het trio kleurt hierbij dan ook niet binnen de lijntjes; de noisy post punk is donker, rauw en hard.

Het meest recente album ‘The Rest Is Distraction’ uit 2022 is een tikkeltje muzikaler, maar niet minder opwindend dan het niets ontziende en opruiende debuut ‘Now Here’s An Echo From Your Future’ uit 2020. De band is nog maar weinig live te zien geweest op vaste land. Girls in Synthesis gaf in 2021 wel een monumentaal optreden op Le Guess Who en nu is Nijmegen aan de beurt. De mix van klassieke punk, minimalistische industrial, cold wave en hardcore is een aanrader voor zowel liefhebbers van Wire, The Fall als moderne acts zoals Sleaford Mods, DITZ en TV Priest.

Lucy Kruger & The Lost Boys brengt een sublieme donkere mix van pop, ambient en noise. De Zuid-Afrikaanse, die opereert vanuit Berlijn, heeft met de nieuwe plaat ‘Heaving’ een fascinerend werk uitgebracht waarin ze haar verloren ziel bloot legt. Ze omschrijft haar eigen muziek dan ook als ‘angsty artpop’. De muziek is indringend, intiem, confronterend én intimiderend tegelijk. Tevens een zoektocht naar ongecensureerde zelfexpressie. Iets wat heden ten dage niet zelden als lastig wordt ervaren.

genre

rock, punk, post punk

media

Girls in Synthesis

donderdag 23 mei 2024

placeholder