Doornroosje
loader

Give it Dub

Kode9 + Gorgon Sound + J:Kenzo + Sukh Knight e.a.

Lenny + BeeVee & DBS + MC Aki

Give it Dub brengt je al jaren het beste en diepste dat dubstep te bieden heeft. Maar wat we voor deze herfstige editie in petto hebben doet je zelfs de ergste regen, wind en kou vergeten. Op Jamaica is het namelijk altijd lekkah weer.

Niemand minder dan Hyperdub baas zal vanavond Give it Dub voorzien van zijn kenmerkende sound. Als DJ werkt hij voor Rinse FM genaamd. In samenwerking met The Spaceape (rip) bracht hij in 2006 zijn debuutalbum Memories of the Future uit.  Daarnaast is Kode9 ook nog doctor in de filosofie en publiceerde in 2009 het boek Sonic Warfare: Sound, Affect, and the Ecology of Fear.

Gorgon Sound is het alias van producer en selecter duo Kahn en Neek. Onder dit alias duiken de mannen dieper in de subs en klinkt er meer rootsy dub. Afgelopen Outlook festival wisten de mannen uit Bristol meer dan te overtuigen. Wie er in februari bij was weet: deze is voor de ekte skankerz.

Tunes van J:Kenzo zijn geliefd in de sets van zowat elke DJ die op GiD draait. Hoogtijd om de Kentenaar zelf weer achter deks te zetten. De steady stroom aan kwaliteit-releases op o.a. Tempa en zijn eigen label Artikel hebben de beste man meer dan vaste positie doen verwerven in het dubstep landschap. Daarnaast is hij ook niet vies van uitstapjes naar dub, grime en 170 bpm werk.

Net getrouwd (zie z’n Facebook pagina), honeymoon achter de rug en hoppatee op tour naar de States, Sukh Knight draait er zijn hand niet voor om. Lijkt ons een prima keuze om Give it Dub te laten afklappen.

Maarrrrrr we hebben nog iets moois in petto voor deze nacht waarover later meer…..

lees meer