Doornroosje
loader

Gregory Porter

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De veelzijdige jazzzanger Gregory Porter uit Los Angeles heeft zowel stijl als soul. De reus van een zanger is immer goed gekleed en draagt altijd een opmerkelijke ski cap die enkel zijn bebaarde gezicht toont. Zijn kwaliteiten als zanger zijn opmerkelijk: Porter heeft een bijzondere bluesy baritonstem en weet met zijn van soul doordrenkte jazz direct te bekoren.

Bij Porter thuis luisterde men naar de muziek van grootheden als Nat King Cole en Joe Williams en als jongetje begint hij zijn helden te imiteren. Gaandeweg ontwikkelde hij een geheel eigen stijl die zich ergens tussen jazz en soul bevindt. Porter is iemand die de geschiedenis goed heeft bestudeerd en jazz heeft aangevuld met soul, rhythm and blues, blues en zelfs hiphop. Met zijn bijzondere stem wordt Porter een veelgevraagd artiest die optreedt op bij David Letterman, The Rosie O’Donnell Show en The Today Show. In 2006 treedt hij samen met Wynton Marsalis en de Lincoln Center Jazz Orchestra op. Marsalis is zo onder de indruk dat hij belangeloos een bijdrage levert aan het debuutalbum van Gregory Porter. Sindsdien is zijn carrière in een stroomversnelling geraakt en Porter werd door vakjournalisten en collega muzikanten zoals Wynton Marsalis en Jamie Cullum getipt als ‘one to watch’.

Zijn debuutalbum ‘Water’ stond in 2011 in de top 10 van de Amerikaanse Jazz-hitlijst en hij ontving een Grammy-nominatie voor ‘Best Vocal Jazz Album’. Op dit album gaf Porter zijn visitekaartje definitief af. Een nieuw album is in de maak en zal in de loop van 2013 verschijnen.

Line-up:
Gregory Porter – zang
Chip Crawford – piano
Yosuke Sato – saxofonist
Aaron James – bass
Emanuel Harrold – drums

Dit concert wordt georganiseerd door Doornroosje in samenwerking met Concertgebouw De Vereeniging.

Let op: dit concert zal plaatsvinden in Concertgebouw De Vereeniging.

Bekijk de foto's