Huntsmen

Fortarock

Huntsmen + Wolftooth

zaterdag 28 mei 2022
locatie:
Merleyn
datum:
zaterdag 28 mei 2022
zaal open:
21:00 uur
start show:
22:00 uur

Huntsmen uit Chicago is een progressief metalgezelschap dat met hun tweede album ‘Mandala of Fear’ de nodige indruk heeft gemaakt. Een veelzijdige en imposante conceptplaat waarbij een keur van verschillende stijlen de revue passeren.

Het gemak waarmee sludge metal hand in hand gaat met prachtige Americana riedeltjes en 70’s symfo rock is benijdenswaardig te noemen. Alsof Fleet Foxes, Queens Of The Stone Age, Yes, Radiohead en Mastodon samen voor een muzikale nakomeling hebben gezorgd. Het klinkt als een bont geheel, maar dat is het niet. Huntsmen weet dit alles te vertalen naar prachtige songs zoals opener ‘Ride Out’ en  ’Awake at Time’s End’. Ook de verschillende dynamische zangstijlen verdienen de aandacht, want ijzersterke grunts worden afgewisseld met cleane zang door de twee zangers en zangeres. Afwisseling is troef bij de Amerikanen. Het levert wel een ijzersterk album op waarmee ze thuis kunnen komen.

Het uit Richmond, Indiana afkomstige Wolftooth heeft een duidelijke voorkeur voor hardrock en heavy metal eind jaren 70, begin jaren 80 van de vorige eeuw. Op het nieuwe album ‘Blood & Iron’ is de invloed van zowel Black Sabbath als Iron Maiden duidelijk te horen. De sound is heavy en melodieus. Perfect om de nekspieren bij op te warmen voor het hoofdprogramma.

genre

metal, progressive metal, sludge metal

media

Huntsmen + Wolftooth

zaterdag 28 mei 2022