fbpx
Afbeelding voor I Am Oak

Stevenskerk Live - 1,5 meter concert

I Am Oak

woensdag 21 juli 2021
locatie:
Stevenskerk
datum:
woensdag 21 juli 2021
start:
20:30 uur

Dit concert is seated en met 1,5m maatregelen. Het is niet nodig je hiervoor te laten testen. Meer info vind je hier.

Thijs Kuijken, frontman van de Utrechtse altfolkformatie I Am Oak, staat bekend als een artiest die liever verkent dan onthult. Die denkwijze komt ook tot uiting in zijn muziek: slepend van karakter en zich overleverend aan het moment, zijn stemgeluid aangenaam zwevend tussen klank en poëzie. Kuijken kan gevoelens en gedachten prachtig omzetten in beschouwingen van natuurfenomenen en landschappen.

Door de jaren heen is het repertoire van I am Oak, beginnend met het debuut album ‘On Claws’ uit 2010, uitgegroeid tot een volwaardige collectie van zes studio albums, een live album, twee EP’s en een aantal op zichzelf staande singles tussendoor. Na de release van album ‘Osmosis’ in de herfst van vorig jaar zou 2020 het jaar zijn van tours door Europa en trips naar verschillende continenten, totdat een zekere pandemie ervoor zorgde dat alle plannen voor 2020 van tafel geveegd moesten werden.

Thijs Kuijken moest zijn tijd, net als ieder ander, verplicht thuis doorbrengen. Dit maakte hem echter niet minder productief; tijdens de quarantaineperiode van begin dit jaar nam hij vijftig nummers op om te delen op internet ter vervanging van live shows.  De meeste van deze opnames zijn unieke, nieuwe versies van bestaande nummers. Er waren zelfs enkele nummers die hij nog nooit eerder live had gespeeld. ‘Odd Seeds’ is een selectie van 26 van deze 50 nummers, die allemaal herinterpretaties zijn van nummers uit de I Am Oak catalogus, variërend van vóór het debuutalbum tot het meest recente album ‘Osmosis’. Allemaal op hun eigen manier bijzonder.

genre

folk, indie

I Am Oak

woensdag 21 juli 2021

placeholder