fbpx
INDIGO

INDIGO

+ IOK

zaterdag 15 januari 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 15 januari 2022
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

De show van INDIGO op zaterdag 15 januari 2022 is verplaatst naar vrijdag 17 juni 2022. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum. Alle kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht.

Vanavond zien we in Doornroosje de release show van INDIGO. De gitaargedreven, dromerige en melancholische indierock van INDIGO grijpt je, en laat je niet meer los. Het is geen toeval dat de kleur van de band magie en mysterie symboliseert. Met hun kenmerkende dromerige gitaarklanken en het lage stemgeluid van frontman Mart Megens, heeft INDIGO een geluid dat aanvoelt als een warm bad. Het viertal bewijst dit wederom op hun tweede EP ‘Meet Me At Dusk’, die in januari 2022 uitkomt.

Geboren uit een gedeelde voorliefde voor de band Radiohead, verscheen INDIGO in 2018 plotseling op de radar. Door hun energieke live performances won de band in korte tijd aan populariteit in thuisbasis Nijmegen. Deze livereputatie werd bekroond met de publieksprijs van De Roos van Nijmegen 2019. Hun debuut EP ‘A View From Above’ en een uitverkochte releaseshow volgden, vlak voordat de pandemie uitbrak.

Tijdens de lockdown besloot de band nieuwe muziek te gaan schrijven in een vakantiehuis in de natuur, om uiteindelijk in betere vorm terug te keren. Een handvol nummers werd vervolgens opgenomen in NautaMix Recording Studio in Nijmegen. Verwacht het sferische geluid van alternatieve acts als Ben Howard en The War On Drugs, gecombineerd met de meeslependheid van Editors en The National. Gewapend met nieuwe muziek is INDIGO klaar om het grote publiek mee te nemen in hun droom.

Support wordt deze avond verzorgd door de winnaar van de Roos van Nijmegen van 2021: IOK.

genre

rock

media

INDIGO + IOK

zaterdag 15 januari 2022

placeholder