fbpx
Desire

an evening with: Italians Do It Better

Desire + Glüme

Club Intl. + Mothermary

woensdag 2 november 2022
locatie:
Merleyn
datum:
woensdag 2 november 2022
zaal open:
21:00 uur
start:
21:30 uur
Het Amerikaanse Italians Do It Better label is actief sinds 2006 in kwalitatief hoogstaande Italo pop, synth-pop, dark wave en post punk. Een van de drijvende krachten achter het label is mede-oprichter Johnny Jewel die ook actief is als producer, DJ, muzikant en vormgever. Jewel was het muzikale brein achter Chromatics met wie hij veel succes oogstte. Ook is hij muzikant voor Glass Candy en Desire. Vanavond komt hij mee als live producer en DJ. Het label presenteert naast afsluiter Desire, drie artiesten die voor het eerst in Europa spelen, maar dat blijft nog even een verrassing.

Afsluiter van vanavond is de uit Montreal, Canada afkomstige artieste Desire die tegenwoordig in Los Angeles resideert. Desire zingt in het Frans en Engels en bracht eerder dit jaar haar album ‘Escape’. Het album staat vol italo disco, disco noir en synth wave. De muziek van Desire werd reeds gebruikt op de ‘catwalks’ van modemerken als Dior, Chanel en was onderdeel van de film Drive. Haar live show wordt versterkt door surrealistische filmbeelden.

Club Intl. is het duo bestaande uit zanger en drummer John Eatherly en zijn vriend Maxwell Kamins op synthesizer. Hun debuutsingle ‘Crush’ verscheen eerder dit jaar.

Glüme zou qua looks zo maar de kleindochter van Marilyn Monroe kunnen zijn. Haar uiterlijk past in ieder geval perfect bij haar muziek: een
kunstzinnige kruising van jaren 80’ wave en disco noir waarin schurende synthesizers en hypnotiserende electronische beats klinken.

Mothermary -vernoemd naar de Heilige Maagd van Maria- bestaat uit tweeling Elyse en Larena. De zussen zijn opgegroeid in een streng religieuze, Mormoonse familie. Ze braken met hun religie, verhuisden naar New York en kozen om carrière in de muziek te maken. Ze leerden instrumenten bespelen, produceren, zingen en verwerkten hun religieuze ervaring in hun teksten. Het resultaat is uniek want Mothermary beheerst de kunst om te spelen met licht en donker, te balanceren tussen hoop en vrees. Hun diepe en bijna identieke stemgeluid, gruizige dark wave en vintage electro is te horen op hun debuutalbum ‘I Am Your God’.

genre

disco, post punk, italo

tijdschema

  • 21:30 uur - Club Intl.
  • 22:00 uur - Mothermary
  • 22:30 uur - Glüme
  • 23:00 uur - Desire

media

Desire + Glüme

woensdag 2 november 2022

placeholder