Doornroosje
loader

Janne Schra + Janna Lagerström

Singer-songwriter Janne Schra kwam dit voorjaar met een nieuw album getiteld ‘OK‘. De plaat vangt het vrije gevoel dat je krijgt op een reis naar een ver oord, maar ook de warme nostalgie van het mijmeren over een vertrouwd verleden. 

De opvolger van PONZO gaat door waar PONZO ophield en bevat liedjes over een club in Sydney, planeten en alfamannen. Over vogels en naar Parijs rijden in je eerste auto, uithuilen en uitzwaaien. Over dronken zijn in New Orleans en over andere manieren van vluchten. De nummers liet Janne Schra in twee jaar tijd langzaam maar zeker groeien, met haar bandleden in een huisje in de Achterhoek.

Na Room Eleven en Schradinova maakt Janne twee soloplaten en werkt ze samen met uiteenlopende muzikanten zoals M. Ward, Kraak & Smaak en Sister Bliss. Janne treed op over de de hele wereld, van het Montréal Jazz Festival tot in Berlijn, Johannesburg en Tokyo. Ze ontving een Zilveren Harp, gouden en platina platen en haar laatste studio album PONZO werd meteen na de release genomineerd voor een Edison en een 3voor12 Award.

Bekijk de foto's (Janna Lagerström)
Bekijk de foto's (Janne Schra)