fbpx
Afbeelding voor Jeangu Macrooy + XILLAN

Jeangu Macrooy + XILLAN

zondag 21 april 2019
locatie:
Doornroosje
datum:
zondag 21 april 2019
start:
20:15 uur

Als er één woord is dat het tweede album van Jeangu Macrooy (Paramaribo, 1993) samenvat, is het zelfvertrouwen. Met ‘Horizon’ zet hij de volgende stap in een carrière die steeds harder glanst. De opvolger van het succesvolle debuut High On You (2017) laat een ambitieus artiest horen die groot durft te dromen.Jeangu’s reis begint als hij op zijn dertiende een gitaar krijgt van zijn ouders. Met zijn tweelingbroer Xillan vormt hij een duo.

Maar Suriname is klein, zijn ambities groot, dus stapt hij in 2014 op het vliegtuig naar Nederland. Daar ontmoet hij producer/componist Perquisite, die hem tekent op zijn label Unexpected Records en hem als muziek-producer bijstaat voor zijn debuut-EP Brave Enough, dat in april 2016 verschijnt. Vanaf dat moment stapt Jeangu met zevenmijlslaarzen door de Nederlandse muziekwereld: 3FM Talent, Popronde, voorprogramma’s voor o.a. Blaudzun en Selah Sue, terugkerende gast bij De Wereld Draait Door, Noorderslag en een nominatie voor een Edison als Beste Nieuwkomer. En dan moet het debuutalbum High On You nog verschijnen. High On You laat een energieker en dansbaarder geluid horen dan de soulvolle singersongwritermuziek van de EP. De plaat wordt genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Album en brengt Jeangu en zijn band naar Lowlands, Eurosonic en North Sea Jazz Festival. Daarop volgt een homecoming show in Suriname, waar hij als een held onthaald wordt. In zijn geboorteland staat zijn single High On You dan zeven weken op één. Terug in Nederland zien meer dan 3,5 miljoen mensen hem de rol van Judas spelen in de tv-productie The Passion.

Op zijn tweede album Horizon presenteert Jeangu zich met opgeheven hoofd. De zoekende jongen is een zelfverzekerde man geworden, die gedreven door nieuwsgierigheid en levenslust de wereld verkent en in de spiegel durft te kijken. “Ik wil niet in herhaling vallen”, zegt hij. “Zodra ik bij het schrijven van de songs merkte dat ik in een bepaalde werkwijze verviel, stopte ik en probeerde het op een andere manier. Ook liet ik mijn band toe in het aandragen van ideeën voor de arrangementen.”

Jeangu komt steeds dichter bij zijn muzikale vorm, weet de ideeën in zijn hoofd beter concreet te maken en verkent samen met zijn producer Perquisite de mogelijkheden van zijn sound. Beter dan ooit weet hij wat hij wil: een zo eerlijk mogelijk verhaal vertellen. Neem Shake Up This Place en Adrenaline, geïnspireerd door het nachtleven van Berlijn. Of Surrender en Hold Me: zo eerlijk klonk hij nog nooit. Dance With Me laat de positieve energie stromen, gospel komt om de hoek kijken in het door zijn broer Xillan geschreven Second Hand Lover en zijn liefde voor pure pop komt tot uiting in How Much I Love You. Vol vertrouwen zet Jeangu de volgende stap op de weg die voor hem ligt. Nieuwe etappes liggen in Frankrijk, België en Duitsland, waar Horizon ook verschijnt. Die stip in de verte komt steeds dichterbij.

Tweelingbroer en singer-songwriter XILLIAN verzorgt de support op 21 april. Op het Conservatorium van Amsterdam ontmoette hij producer/drummer ZEP. Geïnspireerd door Pop, R&B & Hip-Hop begonnen ze samen een muzikale reis. Na twee jaren schrijven en experimenteren in de studio zijn ze nu eindelijk ready om hun muziek te delen met de wereld.

genre

pop, singer songwriter, soul

Jeangu Macrooy + XILLAN

zondag 21 april 2019

placeholder