Doornroosje
loader

Joe Jackson

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

De grootste hit van de Engelse muzikant, singer-songwriter en zanger Joe Jackson is ongetwijfeld ‘Is She Really Going Out With Him’. Maar de Britse singer-songwriter schreef in de jaren ’80 nog veel meer hits waaronder ‘It’s Different For Girls’, ‘Real Men’ en ‘Nineteen Forever’. De man heeft ruim twintig albums op zijn naam. In 2008, verscheen ‘Rain’, waarop hij weer herenigd is met de bandleden van de begindagen: bassist Graham Maby en drummer Dave Houghton.

In 2015 verscheen er een nieuw album van Joe Jackson getiteld ‘Fast Forward’. Jackson nam het album op in Berlijn, New York, New Orleans en Amsterdam. Deze steden hebben voor Jackson een belangrijke betekenis en zijn vereerd met elk vier liedjes op het album. In Berlijn werkte hij met Greg Cohen (Tom Waits, Bob Dylan) en Earl Harvin (Tindersticks-drummer). In New Orleans musiceerde hij met de band Galactic en enkele lokale muzikanten. In New York speelde hij met Bill Frisell (op gitaar), Brian Blade (drums) en Graham Maby (drums) en violiste Regina Carter. In Amsterdam werkte hij samen met het Concertgebouw en leden van Zuco 103.

Jackson bewijst met dit album nog altijd in topvorm te zijn: een meester in het schrijven van puntige liedjes in zijn eigen stijl. De huidige samenstelling van de band bestaat naast Joe Jackson uit Graham Maby (basgitaar), Teddy Kumpel (gitaar) en Doug Yowell (drums).

Bekijk de foto's