Doornroosje
loader

Obey the Heart

Juneville + Loes Swinkels

Ruim twee jaar werkte Juneville aan Obey the Heart, de opvolger van In the Garden uit 2016 dat destijds met superlatieven werd ontvangen. Op de nieuwe plaat laat de band zich nadrukkelijk van haar extraverte kant zien.

Zanger/schrijver Pieter Nabbe: “Ons debuut was een introspectieve, melancholieke, stijlvaste en heel persoonlijke verzameling songs. Met dit tweede album hebben we nadrukkelijk het raam opengezet naar de wereld. Net als iedereen kijken we om ons heen en zien we dingen in de wereld gebeuren die niet kloppen.”

Die blik naar de wereld resulteert in een eclectische plaat die de verste uithoeken van de popmuziek verkent; van een swampy blues-countrynummer tot een statige pianoballad en van een driftige éénakkoordige rocker (met een bijdrage van gastmuzikant André Manuel) tot een opvallende Beatleseque gemoduleerde popsong.

Juneville werd in 2014 opgericht door Pieter Nabbe. De aanleiding was de dood van een goede vriend, waarvoor hij postuum het nummer Take a Ride schreef. Hiervoor had hij, destijds de veertig gepasseerd, nooit eerder gezongen. Het nummer werd opgepikt door Kroese Records en was het startpunt van zijn muzikale carrière.

Bekijk de foto's (Loes Swinkels)
Bekijk de foto's (Juneville)