Doornroosje
loader

'In the Garden' releaseparty

Juneville

February Moon

In 2014 bracht Pieter Nabbe in eigen beheer de EP Take a Ride uit die in kleine kring veel lof oogstte en de aandacht opeiste van Kroese Records. Begin 2015 ging hij met zijn toen spiksplinternieuwe band Juneville met nieuw materiaal aan de slag om het eerste volwaardige album te verwezenlijken, verzekerd van een platencontract. Een jaar later was het zover.

In the Garden – een verwijzing naar een plek waar toekomst en hoop zetelen – is een gedistingeerde plaat geworden waarop de band laat zich horen als een collectief op zoek naar het ‘perfecte popliedje’. Voor dit album is samengewerkt met gitarist, arrangeur en producer Pieter Klaassen (R-chestra) die zich als artistiek leider nauw betrokken toonde bij het opnameproces en postproductie. Onder zijn bezielende leiding, en dankzij de hulp van leden van het Nijmeegs Strijkersgilde, kreeg In the Garden een subtiele en delicate diepte.

Juneville smelt ritme, klank en woorden samen tot dromerige nummers, gedragen door een authentieke stem. De tijdgeest voorbij toont de band zich schatplichtig aan het werk van Britse crooners als Nick Lowe en Richard Hawley, en maakt ze omtrekkende bewegingen langs de Americana van Wilco en Ryan Adams. Juneville is een beloftevolle nieuwe band uit Nijmegen, met een geheel eigen geluid; een band die ontploft van ambitie en zich weinig gelegen laat aan trends of regiogrenzen.

LET OP! Voor slechts €20,- koop je een ticket + de CD (deze krijg je op de avond zelf)

lees meer
Bekijk de foto's (February Moon)
Bekijk de foto's (Juneville)