Doornroosje
loader

Finale studentenbandwedstrijd

Kaf & Koren

Vain Louie + Leafless + Misprint

Kaf en Koren is dé studentenbandcompetitie van Nijmegen, waarin zeven ambitieuze bands uit hun studentenkamers kruipen om te strijden voor eeuwige roem, een gunstig prijzenpakket én de kans om te spelen op het podium van Merleyn.

Uit de voorrondes van Kaf en Koren in het Cultuurcafé op de universiteitscampus zijn de drie beste bands overgebleven om deze zaal plat te spelen. Wie zal de winnaar worden, en daarmee in de voetsporen treedt van X Raiders, The Hubschrauber en Holsaby? Check op 23 april de drie fantastische finalisten Vain Louie, Leafless en Misprint, die ieders met hun eigen rockstijl de jury – en het publiek – voor zich zullen proberen te winnen.

Vain Louie is in 2014 gevormd met het doel om muziek te schrijven geïnspireerd door de muzikale invloeden van de bandleden: hardcore, punk, metalcore en hardrock. Door uitgebreide en originele lyrics te combineren met strakke drums, een zware bas en melodische gitaren vormt de band een uniek en dynamisch geluid. Vain Louie speelt momenteel al shows over het hele land, en werkt aan nieuwe muziek.

Leafless is een nieuwe formatie met twee bandleden die al eerder in de finale van Kaf en Koren hebben gestaan. Ze maken progressieve poprock en hun shows zitten vol energie. Hun debutalbum “Parallel Lies” is vorig jaar uitgekomen, en hun nieuwe EP “Forget Me Out of Nowhere” zal binnenkort verschijnen.

Misprint is een supergroep met leden van studentenlegendes Louwie, De Naakte Waarheid, Collectief Brabant en Halfje Bruin. Sommige mensen noemen hun bizarre, energieke liveshows “krankzinnig”, “levensveranderend” of “doodeng”. Misprint noemt ze “best wel leuk”.