Doornroosje
loader

Give it Dub

Kahn + Swindle + Sukh Knight e.a.

Kahn is hot. Tijdens de Dubstep Forum Awards 2013 werd zijn dub-gedreven Dread nog als winnaar verkozen binnen de categorie ‘best track’, en voor de Awards van volgend jaar heeft hij alweer een kanshebber gereleased in de vorm van Badman City. Deze Bristolian is niet te stoppen en heeft inmiddels de bass-wereld veroverd met zijn mix van reggae, dubstep en grime. Hij staat dan ook al een tijd op het verlanglijstje van Give it Dub en de Goedheiligman was dit jaar zo vriendelijk om ons nu al te verklappen dat het verzoek wordt ingewilligd.

Eveneens uit Bristol komt Swindle. Uit een minder duister vaatje tappend dan Kahn, maar zeker zo stuwend. Zijn album Long Live The Jazz, welke enkele maanden geleden uitkwam op Deep Medi, werd zowel binnen als ver buiten de dubstep scene lyrisch ontvangen. Afgelopen zomer bewees Swindle een echt feestbeest te zijn toen hij de Give it Dub stage op het Valkhof Festival sloopte met zijn uiterst energieke en eclectische set.

Middels een ‘deeper or louder’ poll vroegen we jullie uit welke hoek onze 3e headliner moest komen. Met een 50/50 uitslag hebben we toen gekozen voor Sukh Knight. Een liefhebber van de hardere sound, maar hij zal daarbij nooit de diepte uit het oog verliezen. De ideale boeking naar wij dachten. Naast lid van het succesvolle True Tiger collectief timmert hij ook solo al geruime tijd aan de weg. Kijk vooral uit naar zijn Knight Shift EP welke later dit jaar zal verschijnen. 

In de kleine zaal hebben we dit keer gekozen voor een all-round line-up; Van hip-hop en (experimentele) beats, naar pompende dubstep, om ten slotte af te klappen met een extra lange drum and bass set. Selecta’s of the night will be Madster, Rik Payne en Siphon.

Het is bijna onnodig om nog te vermelden, maar ook BeeVee en DBS zijn er weer bij om de avond passend op te warmen. En wie de mic ter hand zal nemen deze avond kunnen jullie ook wel raden; het is die MC Brown Sugar!