fbpx
Kalandra

Kalandra

+ Lili Refrain

vrijdag 13 september 2024
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 13 september 2024
zaal open:
19:00 uur
start:
19:30 uur

De muziek van de Noorse band Kalandra is stevig geworteld in de melancholische Scandinavische folkpop, verweven met etherische melodieën en gruizige gitaren.

Kalandra staat bekend om hun unieke mix van traditionele Noorse invloeden en eigentijdse klanken. Met prachtige vocalen en meeslepende melodieën creëren ze een atmosfeer die zowel krachtig als betoverend is. Het debuut album ‘The Line’ zag het levenslicht in 2020 nadat de band zeer veel succes had met de veelgeprezen singles ‘Brave New World’ en ‘The Waiting Game’ en het uitbrengen van twee singles voor de HBO serie ‘Beforeigners’. De plaat openende nieuwe deuren en nog belangrijker; een nog grotere fanschare. Met de release van de nieuwe single ‘The State of the World’ onderzoekt de band een kwetsbare kant van hun geluid. De tweede plaat staat in de planning.

De Italiaanse zangeres/multi-instrumentaliste Lili Refrain brengt een mix van folk, dark ambient/drone en improv. Dat doet ze in haar eentje. Laag voor laag bouwt ze de nummers op met ritmiek, donkere, veelal langgerekte keyboardtonen en fijn besnaarde folkzang.

Een avond voor liefhebbers van muziek in lijn met Wardruna, Myrkur, Sowulo, Forndom en Heilung.

genre

pop, folk, dark folk, nordic folk

media

Kalandra + Lili Refrain

vrijdag 13 september 2024

placeholder