fbpx
KEG

KEG

+ Marathon

vrijdag 27 oktober 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
vrijdag 27 oktober 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Het zevenkoppige KEG uit Brighton heeft een voorliefde voor complexe, hectische ritmes en stijlen als post punk, garagerock en punk.

Alle bandleden hebben een andere muzikale achtergrond en houden er zo hun eigen voorkeuren op na. En dat is te horen. Het resultaat is een voorbeeld van perfecte chaos een muzikaal experiment waarin allerlei verschillende invloeden gemengd worden tot een rauw en eigen geluid. KEG bezit het vermogen om in hun “wall of sound” liedjes te laten klinken. Frontman en zanger Albert Haddenham weet ook nog eens zijn persoonlijke en diepe teksten erin te verwerken. De band laat zich naar eigen zeggen beïnvloeden door DEVO en Talking Heads. Grote aanrader voor liefhebbers van bands als Squid, Sports Team, Battles, King Gizzard and the Lizard Wizard.

De support wordt vanavond verzorgd door de Amsterdamse band Marathon. Marathon’s explosieve mix van shoegaze en postpunk leverde de band in korte tijd al een mooie staat van dienst op met o.a. optredens op Welcome to the Village, Grauzone en een 3voor12 livesessie. Hun debuut-ep kwam dit jaar uit op V2 Records.

genre

rock, garage rock, punk, post punk

media

KEG

vrijdag 27 oktober 2023

placeholder