Doornroosje
loader

Kids 'n Billies Festival

The Deaf + Sir Bald Diddley & His Ripcurls

The Ditchrunners + The Goddamn Gallows + Doghouse Rose + Dead Elvis & His One Man Grave + The Sensational Second Cousins + Adam Lopez & His Rhythm Review + Daddy Long Legs + Them Old Crap + Jetblack 56

Het stoerste festival voor alle leeftijden. Kids ‘n’ Billies vermaakt ook dit jaar weer de hele familie in Openluchttheater de Goffert.

Spetterende surf, authentieke rockabilly, catchy country, rock‘n’roll, razende rootspunk en meer! Kids ‘n’ Billies is meer dan muziek. Ook voor de kids is er weer volop entertainment. Workshops, zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten of een vetkuif in je haar laten zetten, hoelahoeps, tattoos, waterpistolen en andere extra’s.

Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om je kind(eren) mee naar toe te nemen! En heb je geen kinderen? So what. Kids ’n’ Billies is er voor iedereen!

Early Bird: € 15 = uitverkocht
Voorverkoop Volwassenen: €19 – Kids 5-18: €4 (t/m 4 jaar gratis)
Dagkassa Volwassenen: €23 – Kids 5-18: €6 (t/m 4 jaar gratis)

De volgende acts op het podium:
The Deaf

Tsja, wat moeten we over deze band nog zeggen..? Iedereen weet dat deze band Den Haag als Nederlandse beatstad weer op de kaart zette. Iedereen weet dat Spike van Di-rect in The Deaf speelt. Iedereen weet dat The Deaf een vlammend garagerockband is.Je kunt het allemaal weten, maar op Kids ‘n’ Billies kun je het ook voelen. Laat je op 18 juni wegblazen door 60’s garagerock in oude stijl met een nieuw vuig randje! It’s loud! It’s dirty! THE DEAF!

Sir Bald Diddley & His Ripcurls

Dit jaar eindelijk weer onversneden surf op Kids ‘n’ Billies! En wel van Sir Bald Diddley and his Ripcurls. Frontman Hipbone Slim, ook wel bekend als “The man with too many bands” is terug bij zijn allereerste muziekliefde: surf. Stiekem is Sir Bald nooit gestopt met het spelen van surf-rock’n’roll. Maar met zijn Ripcurls heeft ie eindelijk weer aan band waar hij vol overtuiging de planken mee op gaat. De zon gaat in ieder geval weer schijnen op Kids ‘n’ Billies. Daar zorgt deze band wel voor.

The Goddamn Gallows

The Goddamn Gallows staan bekend om hun spectaculaire liveshows. Een besmettelijke en spontane uitbarsting van onvoorspelbaarheid. Ze serveren een cocktail van country, folk, bluegrass, psychobilly,punk, gypsy en americana. Het resultaat, zoals ze zelf zeggen: Punkrock mixed with metal and bluegrass, with a touch of satan.

The Ditchrunners

Zoek je The Ditchrunners op Google dan vind je veel omschrijvingen, die allemaal de lading een beetje dekken. Van “rebel-rousing, whiskey-fueled, high-octane country” tot “the essence of kick-ass COWPUNK” tot “all-acoustic instruments with a foot-stomping, knee-slapping, swing dancing jive set with game-changing temperament.” Je weet nu in welke hoek je het moet zoeken. Maar dit is toch vooral een band die je live aan de gang wil zien en horen. Get ready for some Honky Tonkin’ Gypsy Gutter Grass.

Adam Lopez & His Rhythm Review

Lopez is een veelgevraagd studio- en podiumartiest in de VS en wie zijn skills op gitaar een beetje kent zal dat niet verbazen. Hij werkte nauw samen met gasten als Dale Watson en Dave Gonzales die zijn meesterschap en unieke geluid wisten te waarderen. Met zijn Rhythm Review verweeft hij rootsgenres met elkaar. Een show van Lopez en zijn Rhythm Review is dan ook een muzikale rondreis door de geschiedenis van de Amerikaanse rootsmuziek.

Doghouse Rose

De rebelse rockabilly-act Doghouse Rose heeft thuisland Canada met veel live optredens en 1 plaat helemaal voor zich gewonnen. Ze wonnen  in 2014 niet voor niks de Jack Richardson Music Award. In de lente brengen ze hun nieuwe album uit. Reden om  ook Europa plat te komen spelen. Laat je wegblazen door deze retestrakke band met een frontvrouw die je met huid en haar opvreet.

Dead Elvis & His One Man Grave

Elvis is opgestaan uit de dood en speelt al weer een aantal jaren heel veel zalen en podia plat. Wat minder swingend en zoetsappig misschien, maar zeker met evenveel hart en ziel. Deze one-man-band klinkt alsof de hele TCB een smerige garage is ingestampt om daar pas uit te komen als ze het podium af kunnen breken met een mix van garagerock en trashy bluesroll.

The Sensational Second Cousins

Klazienaveen, hometown van DJ De Rooie Neger en De Rockstieren, maar ook van Wolftone en van The Sensational Second Cousins. Dit duo brengt begin 2016 hun debuut ‘Earthquake’ uit. En die titel past goed bij de ongepolijste rockabilly die ze maken! Ze omschrijven hun muziek zelf als Hasil Adkins die Elvis Presley in de kroeg tegen het lijf liep toen die met Hank Williams, Johnny Cash en Eddie Cochran aan het drinken geslagen was. Verwacht rock ‘n’ roll, die De Goffert op zijn grondversten laat schudden.

Daddy Long Legs

Eén van de rauwste en spannendste bluesbands van dit moment; Daddy Long Legs brult, tiert en swingt als een malle. De frontman zat eerder in Wolfpac en was mede-oprichter van de Bloodhound Gang. Nu heeft hij zijn échte muzikale passie gevonden; rauwe bluesrock. Eerder dit jaar ging het publiek op ScumBash uit zijn dak op Daddy Long Legs. En ze zetten op 18 juni ook Kids ‘n’ Billies op zijn kop. Shake your long legs to this!

Them Old Crap

Het is bekend dat ze in Brazilië weten wat swingen, muziek en dansen is. Dit drietal heeft echter andere interesses dan Samba en Lambada. Een banjo en staande bas zie je niet op een gemiddeld Braziliaans dansfeest. Gelukkig nemen ze het Zuid-Amerikaanse temperament wel mee in hun muziek. Ze overtuigden vorig jaar dan ook iedereen op De Kaaij en Muddy Roots met hun bluegrass met rock ‘n’ roll ballen.

Jetblack 56

Kids ‘n’ Billies is trots dat we onze Nijmeegs ‘hèrt’ ook dit jaar weer door locals sneller kunnen laten kloppen. Jetblack 56 knalt erin met een mix van sleazy Rawk’n’Roll, Trash, Punk Rock, Billy, Blooze, Psycho en Garage-Rock, ‘Stripped to the Bone’. En zoals ze het zelf zeggen: Live is dit driekoppige Rock’n’Roll monster Explosief, ‘In yer Face’ en één brok passie en dynamite!

Bekijk de foto's (Kids N Billies)
Bekijk de foto's (Kids ‘n’ Billies Bospodium)
Bekijk de foto's (Kids ‘n’ Billies hoofdpodium)