Doornroosje
loader

Klangstof + Áslaug

De Amsterdamse formatie Klangstof is opgericht door Nederlands/Noorse muzikant Koen van de Wardt. De band trok wereldwijd aandacht met zijn debuutplaat ‘Closed Eyes To Exit’. Dit album was doorspekt met een elektronisch geluid, post-rock en synthpop. Sindsdien ontpopt Klangstof zich als een veelbelovende act in Nederland.

Als eerste Nederlandse band mochten ze spelen op zowel Coachella en Bonnaroo, de twee grootste Amerikaanse zomerfestivals. Na uitgebreid op tour te zijn geweest met artiesten als The Flaming Lips, Miike Snow en Jagwar Ma wisselde Klangstof diverse malen van bezetting. Hierin was Koen Van de Wardt als enige het vaste lid. Het nieuwe album heet ‘The Noise You Make Is Silent’ en brengt de veelzijdigheid speelsheid en impulsiviteit van Klangstof vol in het voetlicht. De schrijfsessies hadden meer gemeen met verstrooide geluidsexperimenten dan geijkte jams. De drie muzikanten, bestaande uit Koen van Wardt, Wannes Salomé en Erik Buschmann, circuleerden om een tafel vol effectpedalen, laptops, synths en drummachines waaruit zij spannende geluiden kweekten. Deze geluiden vormden vaak de basis waaruit de songs voortvloeien. Het album is gemixt door Francesco Donadello (Modeselektor, Thom Yorke).

De support wordt verzorgd door artiest en songwriter Áslaug. Voor velen was zij tot een paar maanden geleden onbekend, maar al jaren werkte de IJslands-Nederlandse artiest achter gesloten deuren naar haar debuut toe. Geïnspireerd door artiesten als The Japanese House, HAIM en Lykke Li blendt ze dromerige synth pop met catchy hooks. Haar debuutsingle ‘Take From Me’ lanceerde in elf internationale New Music Friday playlists op Spotify, ze was een van de meest geprezen acts van de Popronde 2019 en werd benoemd tot 3FM Talent. Een podiumplek op Eurosonic/Noorderslag in januari kon niet uitblijven. 2020 zal voor de Utrechtse in het teken staan van haar debuut EP (inclusief bijbehorende film), die in het voorjaar verschijnt.

Deze show is KINK Approved

Bekijk de foto's (Áslaug)
Bekijk de foto's (Klangstof)