fbpx
K's Choice

K’s Choice

+ Douglas Firs // KINK Presents

dinsdag 16 mei 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 16 mei 2023
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

K’s Choice blaast de kaars op haar carrièretaart opnieuw uit, maar de muzikale honger van Sam en Gert Bettens is nog lang niet gestild. We schrijven het jaar 1992 wanneer Vlaamse rockband K’s Choice hun eerste platencontract tekent en 1993 wanneer hun debuutalbum verschijnt. ‘The Great Subconscious Club’ is meteen een schot in de roos, gevolgd door nog grotere albumklassiekers als ‘Paradise in Me’, met monsterhit ‘Not an Addict’, ‘Cocoon Crash’ met Believe, ‘Almost Happy’ met Another Year, en ga zo maar door…

Drie decennia lang veroverde K’s Choice met hun rocknummers de podia van de grootste concertzalen en festivals in binnen- en buitenland. Ze werkten samen met tal van gerenommeerde producers (Jean Blaute, Gil Norton, Alain Johannes) en artiesten (Anouk, Skin, Milow) met een mooie verzameling aan gouden en platinum albums als gevolg. Hun dertigste verjaardag kon dus niet ongezien voorbijgaan, daarom brengt de band de gloednieuwe single ‘Time is a Parasite’ uit, een kort maar krachtige rocksong, in het verlengde van hun laatste studio album ‘The Phantom Cowboy’.

De support zal verzorgd worden door Douglas Firs. De Gentse band rond zanger en songwriter Gertjan van Hellemont (ook gitarist bij The Bony King of Nowhere) blinkt uit in melancholische nummers met sterke invloeden uit Amerikaanse folkmuziek.

 

genre

pop, rock

media

K’s Choice

dinsdag 16 mei 2023

placeholder