Doornroosje
loader

Nijmeegse Kunstnacht

Opening Kunstnacht 2019

Aafke Romeijn en Blauwe Uur

Aafke Romeijn en Blauwe Uur openen de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht met een exclusieve show. Samen toveren zij de grote zaal van Doornroosje om tot een parallelle wereld die je zou kunnen kennen van Aafke’s boek Concept M, of de soundtrack daarvan.

Aafke Romeijn
Dikke beats, messcherpe teksten en analoge synthesizers: Aafke Romeijn (1986) is de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop. Denk: Spinvis meets Daft Punk meets Peaches, en je komt al een heel eind in de richting. Misschien ken je haar van Alles Went, het hipsterliedje dat ze met Sef maakte, misschien heb je haar voorbij zien rennen op twitter: Aafke is nooit bang om het achterste van haar tong te laten zien. Recentelijk verscheen haar debuutroman Concept M en de soundtrack bij het boek (M). Deze alleskunner is geboren in Overasselt en komt speciaal voor de Kunstnacht terug naar haar geliefde Nijmegen om met deze speciale samenwerking met Blauwe Uur de Nijmeegse Kunstnacht te openen.

Blauwe Uur
Blauwe Uur is een collectief van drie Nederlandse kunstenaars: Andrea Dröes, Jurjen Alkema en Jos Agasi. Zij creëren unieke, (audio)visuele ervaringen door lichtontwerp, grafisch ontwerp, motion graphics en scenografie op bijzondere wijze te combineren. Zo transformeren zij ruimtes tot poëtische werelden. Op 21 september is Doornroosje aan de buurt waar ze op uitnodiging van De Kunstnacht de parallelle wereld van Aafke Romeijn’s Concept M zullen verbeelden.

Voorafgaande aan de opening is er de mogelijkheid om in de voetsporen te treden van je favoriete artiest door te dineren bij Doornroosje. Normaliter kookt Nienke van Hunen alleen voor artiesten die in Doornroosje optreden, maar vanavond ook voor jou.