fbpx
Kurt Vile

Kurt Vile & The Violators

zaterdag 10 juni 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
zaterdag 10 juni 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
21:00 uur

Kurt Vile & The Violators maken een boeiende mix van introspectieve en relaxte ‘fuzzed out’ indierock, gekenmerkt door Vile’s kenmerkende stemgeluid en intrigerend gitaarwerk.

Vorig jaar speelden Kurt Vile & The Violators een uitverkocht optreden in Openluchttheater de Goffert en nu komen Kurt en zijn vrienden terug naar Nijmegen om hun Europese tournee af te trappen in de kleine zaal van Doornroosje. Een unieke kans om ze nog eens te zien in een intieme omgeving.

Kurt Vile staat bekend om zijn nonchalante houding en recht uit het hart ‘fuzzy’ rocknummers waarin hij rockinvloeden uit de ’70s verweeft. Zijn recente album ‘(watch my moves)’ verscheen vorig jaar en oogstte veel lof.

Kurt Vile was medeoprichter van The War On Drugs maar bij het uitbrengen van hun debuutalbum koos hij voor zijn solocarrière. Ondertussen zijn we ruim 10 jaar verder en heeft de zanger maar liefst zeven albums en 6 mini-albums op zijn naam staan. Vooral zijn albums ‘Smoke Ring for My Halo’ en ‘Wakin on a Pretty Daze’ zorgden voor zijn bredere doorbraak. Ook bundelde hij zijn krachten met zijn muzikale soulmate Courtney Barnett en samen maakten ze het album ‘Lotta Sea Lice’.

media

Kurt Vile and the Violators

zaterdag 10 juni 2023

placeholder