Doornroosje
loader

La Pegatina + DJ Tomasc

De energieke Spaanse band La Pegatina doet denken aan gelijkgestemden als Manu Chao, Sergeant Garcia en Che Sudaka. Het opvallendste verschil is dat het zevental een vrolijke portie punk en ska aan de broeierige mestizo toevoegt. Zelf noemen ze hun muziek urban rumba: een explosieve cocktail van merengue, disco, ska, ranchera en cumbia.

Het uit Barcelona afkomstige La Pegatina was één van de ontdekkingen en hoogtepunten van Lowlands 2010. Samen met zo’n 5000 mensen bouwden zij het Lima-podium en omgeving om tot één onstuimig en kolkend feest! VPRO-3VOOR12 gaf het optreden een 8,5 en noteerde het als volgt: “La Pegatina blaast het tentzeil eraf. Publiek neemt maar geen genoegen: Meer! Meer! Meer!”

De Catalanen gaven in 7 jaar tijd meer dan 400 concerten en brachten tot nog vier volwaardige albums uit, namelijk Xapomelön (2011), Aquí és Nadal i estic content (2010), Via Mandarina (2009) en Al Carrar (2007). Daarnaast zijn ze terug te vinden op talloze compilaties. Vorig jaar speelden ze Doornroosje reeds plat en ook nu komen ze naar Nijmegen om het FEEST te maken.

Om het feest compleet te maken zal DJ Tomasc voor de show de zaal opwarmen maar vooral na de show z’n best doen je tot in de kleine uurtje te laten dansen op de meest zomerse cumbia, merengue, ska etc. Trek je beste dansschoenen aan.

Deze show is inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog kaarten voor de show op donderdag 9 mei in de Effenaar, Eindhoven. Klik hier voor meer info. 

Bekijk de foto's