fbpx
Afbeelding voor Lip Critic

Lip Critic

zondag 15 september 2024
locatie:
Merleyn
datum:
zondag 15 september 2024
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

Het geluid van de New Yorkse band Lip Critic is op z’n zachts gezegd eigenwijs en origineel. Denk aan stijlen als dance, punk, digitale hardcore, hiphop en noise – vermorzeld, vermalen en gecombineerd met improvisatie. Dit voorjaar brachten ze hun debuutplaat ‘Hex Dealer’ (2024) uit, welke verscheen onder de vlag van Partisan (bekend van o.a. IDLES, Geese, Blondshell, Just Mustard en Fontaines D.C.). Hiermee gaan ze in september op tour, waarin ze Nijmegen niet overslaan!

Met twee drummers (Daniel Eberle & Ilan Natter) en twee samplers (Connor Kleitz & Brett Kaser (ook frontman en zanger)) wijkt Lip Critic af van de standaard en is de band opvallend, origineel en effectief. Ze kwamen bijelkaar in hun studententijd, waarbij ze de magische formule vonden waarin ze het gevoel van tastbare instrumenten met het gevoel van elektronische samples door een forse subwoofer konden combineren.

They often feel like three or four bands rolled into one. The fervid harcore trashers, the hip-shaking dance heads, the sardonic post-punks – and beyond” –  NME

genre

punk, hip hop, electronic, dance, hardcore

media

Lip Critic

zondag 15 september 2024

placeholder