fbpx
Afbeelding voor Maarten Heijmans

RAMSES

Maarten Heijmans

+ KAFKA

donderdag 16 juni 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 16 juni 2022
zaal open:
19:30 uur
start:
20:15 uur

Op zondag 1 december 2019 is het 10 jaar geleden dat Ramses Shaffy overleed. Als afsluiting van een speciaal Shaffy programma vroeg ITA Maarten Heijmans die dag nog één keer zijn bejubelde concert met eigen bewerkingen van Shaffy repertoire te spelen. Voor Maarten was dit bijzondere eerbetoon mede aanleiding om alsnog te besluiten zijn favoriete Shaffy nummers in nieuwe arrangementen mét band op te nemen en op cd en vinyl uit te brengen. Op 1 december ziet het album ‘RAMSES’, opgenomen door Maarten Heijmans & Band, het levenslicht.

Maarten Heijmans ontvangt in 2015 een Gouden Kalf én een Emmy Award voor zijn overtuigende vertolking van de titelrol in de succesvolle TV-serie Ramses van Michiel van Erp. Na de opnames besluit hij een aantal nummers van nieuwe, eigen arrangementen te voorzien. Samen met een club getalenteerde muzikanten komt de voorstelling ‘Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy’ tot stand. Een landelijke tour eindigt spectaculair met uitverkochte shows in Paradiso en Carré maar bij Maarten blijft er iets knagen.

“We hadden eraan gewerkt deze arrangementen live uit te voeren, maar in mijn hoofd hoorde ik eigenlijk altijd een studioalbum; iets wat gelaagder en genuanceerder en gedetailleerder was. Toen ik begin 2019 besefte dat het 1 december Ramses’ tienjarige sterfdag zou zijn wist ik: dán wil ik de nummers op een album uitbrengen. En dan is het klaar. Ik ben al zo lang met Ramses bezig. Dit nieuwe album voelt als de strik waarmee ik alles wat ik met Shaffy heb gedaan bij elkaar bind.”

Samen met drummer/producer Viktor van Woudenberg hergroepeert Maarten zijn band en duikt hij begin 2019 de studio in. Een groep van tien gelijkgestemden met wie Maarten zijn muzikale schetsen arrangeert, uitvoert en opneemt. “Het herarrangeren van de Shaffy nummers ging met deze mensen heel organisch, het voelde echt als een speeltuin. Juist omdat de teksten en de harmonieën al vastliggen konden we de rest helemaal vrij invullen.”

De verzameling songs die Maarten voor ‘RAMSES’ heeft geselecteerd bevat bekende Shaffy nummers als ‘Sammy’, ‘Laat me’, ‘Zing vecht’ en ‘Wij zullen doorgaan’. Maar hij wilde zeker niet dat het een ‘Best of..’ met alleen maar meezingers zou worden. “De Shaffy songs die mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk. Nummers als ‘Als je niet bij me bent’ of ‘Slaapliedje’. Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie. Ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen.”

De support deze avond zal worden verzorgd door het muzikale duo KAFKA.

genre

pop, chanson

media

Maarten Heijmans

donderdag 16 juni 2022

placeholder