Doornroosje
loader

Madrugada

Nooit meer te laat zijn voor kaartjes en altijd als eerste op de hoogte zijn van wat er speelt in Doornroosje? Meld je aan voor de Doornroosje WhatsApp Service door een bericht te sturen naar 06-1257 5255.

Het is 20 jaar geleden dat de Noorse band het legendarische debuutalbum ‘Industrial Silence’ uitbracht. Drie van de vier oorspronkelijke leden van Madrugada: Sivert Høyem, Frode Jacobsen en Jon Lauvland Pettersen, besloten dat dit een mooie aanleiding is om weer op tournee te gaan.

‘Industrial Silence’ geldt als een van de meest succesvolle Noorse albums ooit en de band toerde succesvol over de hele wereld. In hun ruim 10 jaar durende carrière bracht Madrugada nog vier studioalbums uit. Het laatste titelloze album werd uitgebracht vlak nadat hun oorspronkelijke gitarist Robert Burås in 2007 overleed. Over de tien jaar daarna groeide in Noorwegen en daarbuiten het verlangen naar een reünie.

De donkere muziek van Madrugada is direct herkenbaar door het stemgeluid van zanger en gitarist Sivert Høyem. Voor de vele fans die de band er nog bij kreeg in de afgelopen tien jaar eindelijk de kans om ze live te zien, en zeker ook een aanrader voor liefhebbers van bands als Nick Cave and the Bad Seeds en Tindersticks.

Bekijk de foto's