Doornroosje
loader

Mancuso @ Valkhof Theater Avenue

Orpheu the Wizard + Neighbours on Wax + Merites

Goede muziek is tijdloos, grenzeloos en genreloos. Dat is het uitgangspunt van Mancuso. Vernoemd naar de Oer-DJ David Mancuso uit het New York van de jaren ’70, bij Mancuso gaan muzikale diepgang en feestgehalte hand in hand.  Het ene moment dans je op de percussie van een afrikaanse proto-disco jam, het andere moment komt er een vocoderstem van een Italo klassieker langs je swingende heupen gevlogen. Alle mogelijke uithoeken van 40 jaar dansbare vierkwartsmaat kunnen de revue passeren.  Op Valkhof Theater avenue zien we deze muzikaliteit terug in een aantal bijzondere gast-DJs.

Als eerste is er de oprichter van het superbe online muziekstation Redlight Radio: Orpheu The Wizard!  Orpheu draaide onlangs op Lentekabinet festival nog een spetterende 4 uur back-to-back set met Tako (Music from Memory, Redlight Records) en wie erbij was (of wie de opname heeft geluisterd) zal reikhalzend uitkijken naar de heerlijke combinatie van disco klassiekers, energieke house, vrolijke afro en spacende italo. Hiernaast is er een primeur voor Mancuso deze zondag: Micha Venderbos (Deep Motions, Photic Fields, ESHU) zal met zijn gloednieuwe Merites alias ’s middags een speciale chillout set draaien. Electronische muziek kan naast dansbaar vermaak ook echt een kunstvorm zijn en dit zal Merites met een selectie wonderschone electronica op het Mancuso podium demonstreren.

Nijmegen is een bijzondere muziekstad en dit uit zich ieder jaar opnieuw in talloze feestjes en nieuwe concepten in verschillende clubs in de stad.  De constante factor op al die feestjes zijn de lokale DJs, die vaak de duur gekochte (inter)nationale boekingen alle hoeken van de zaal laten zien met hun energie, platenkeus en feeling met de zaal. Vandaar dat Mancuso niet anders kan dan local legends Davy Brandts en Emilio Bestevez aan de line up toe te voegen. Met hun eigenwijze kijk op house en disco en alles wat daaraan verwant is, voelen deze twee DJs de tijdgeest perfect aan en weten ze elke keer opnieuw voor verassingen te zorgen waar ze draaien. Of ze nu op Drift, Planet Rose, een festival mainstage of in een dampende achterzaal staan te draaien: niemand is veilig voor het aanstekelijke enthousiasme van Davy en Emilio. Samen met Mancuso residents Just Us zullen ze in wisselende samenstelling twee(!) keer deze zondag het Mancuso gevoel met hun platen communiceren.

lees meer