Doornroosje
loader

Maria Mena

De Noorse singer-songwriter Maria Mena weet sinds haar wereldwijde doorbraak in 2006 de luisteraars te ontroeren met mooie persoonlijke nummers. Ze scoorde hits met ‘Just Hold Me’ en ‘All This Time’. Inmiddels heeft Maria Mena acht albums op haar naam waarbij ze haar kwaliteiten meermaals weet te bevestigen. Ze speelde nog nooit eerder in Nijmegen dus dit is een primeur.

Maria Mena is 11 jaar als ze naast haar vader in een stadsbus zit en een melodie neuriet. Haar vader vraagt zich af welk nummer dit is. Verbaasd en enthousiast is hij wanneer Maria hem verteld dat ze het zelf heeft verzonnen. De twee besluiten later een demo op te nemen van het nummer, getiteld ‘My Lullaby’. Het wordt uiteindelijk een grote hit in Noorwegen.

Dat Mena verre van een standaard popzangeres is, blijkt wel uit de manier waarop ze haar liefdesperikelen en moeilijke thema’s als eetstoornissen beschrijft. Dat alles doet ze met een prachtige stem. De melancholische nummers grijpen je vast en geven je een kijkje in haar leven; soms vrolijk, meestal donker. “Wees niet bang voor je donkere kant, die kan heel inspirerend zijn.”