fbpx
Afbeelding voor Mario Batkovic

Mario Batkovic

donderdag 22 maart 2018
locatie:
Doornroosje
datum:
donderdag 22 maart 2018
start:
20:15 uur

De ster van Mario Batkovic is rijzende. De Bosnische accordeonist weet met zijn instrument een moderne sound te creëren dat ook bij het jonge publiek aanslaat. Als een soort Philip Glass/Steve Reich verkent hij de mogelijkheden van de accordeon tot in het uiterste, met in zijn geval een repetitief resultaat van hypnotiserende schoonheid. Inmiddels heeft Batkovic al vele succesvolle optredens op verschillende festivals achter de rug, waaronder Le Guess Who en het Valkhof festival.

Eind maart kwam zijn album Mario Batkovic uit, dat op lovende krtieken kon rekenen van o.a. Pitchfork en Rolling Stone. De plaat is ook fantastisch, vernieuwend en overtuigend. Batkovic kan zijn accordeon laten donderen als het grootste orgel ter wereld, of zo intiem spelen dat het lijkt of de luisteraar persoonlijk wil verleiden. Accordeonmuziek op de grenzen van pop, minimal music, film- en hedendaagse muziek. Allemaal zonder hulp van ‘loop stations’ of andere digitale trucs. Zijn bizar goeie techniek en gevoel voor muziek volstaan.

Aanrader voor liefhebbers van muziek zoals Hauschka, Nils Frahm, maar ook liefhebbers van postrock a la Godspeed! You Black Emperor mogen Mario Batkovic en zijn accordeon zeker niet missen.

genre

jazz, avant-garde, experimenteel

Mario Batkovic

donderdag 22 maart 2018

placeholder