Mars Red Sky

Sonic Whip

Mars Red Sky + Somali Yacht Club

woensdag 16 maart 2022
locatie:
Doornroosje
datum:
woensdag 16 maart 2022
zaal open:
19:30 uur
start show:
20:30 uur

Op deze donkere avond in maart twee verschillende, maar zeer fijne psychedelische rock bands op het programma. Zowel Mars Red Sky als Somali Yacht Club hebben de afgelopen jaren indruk gemaakt met hun albums en de nodige zieltjes gewonnen. Vanavond is Doornroosje the place to be om ze live aan het werk te zien.

Het Franse Mars Red Sky vermengt dikke lome riffs in de stijl van Black Sabbath en Kyuss met hoge etherische vocalen die je eerder bij psychedelische pop/rock uit de jaren ’60 zou plaatsen. Of je nu naar de albums luistert of hun muziek live beleeft, hun kolossale en toch trippige stonerrock neemt je mee op een oneindige reis. Luister maar eens naar ‘Collector‘ van hun laatste album ‘The Task Eternal’ uit 2019. De melodieuze zang met groot bereik van Julien Pras, het krachtige drumwerk van Mathieu Gazeau en de zware dikke baslijnen van Jimmy Kinast maken een live Mars Red Sky show een unieke ervaring.

Львов, Oekraïne, staat hier namelijk niet bepaald bekend als een gebied met een doorgewinterde heavy rock traditie. Toch komt er een uiterst aangenaam gezelschap vandaan, te weten Somali Yacht Club. Een jaartje of tien geleden gestart als jam-band, maar inmiddels rap geëvolueerd richting een strakke psychedelische stoner rockband. S.Y.C. kijkt niet op een minuutje meer of minder binnen hun composities, maar neemt de tijd om de goed absorbeerbare nummers te laten spreken als verhalen. Het trio voegt er daarnaast muzikale elementen uit onder andere postrock, metal, psychedelica en prog aan toe. De prachtige plaat ‘The Sea’ stamt alweer uit 2019. Net zoals bij Mars Red Sky kunnen van Somali Yacht Club nieuw werk verwachten.

genre

rock, psychedelic rock

media

Mars Red Sky + Somali Yacht Club

woensdag 16 maart 2022