fbpx
Mary OCher

Onderstuur

Mary Ocher + Radio Hito

donderdag 9 mei 2024
locatie:
Extrapool
datum:
donderdag 9 mei 2024
zaal open:
20:30 uur
start:
21:00 uur

Extrapool en Doornroosje slaan de handen ineen om maandelijks eigenzinnige, vernieuwende, experimentele én vaak verrassend toegankelijke, maar nog onbekende livemuziek te presenteren op de terugkerende avond Onderstuur.

De experimentele en politiek geëngageerde popartieste Mary Ocher is geen onbekende voor frequente Extrapool-bezoekers. Enkele jaren terug bracht ze er een memorabele cabaret-achtige set, en nu komt ze terug met een volledig nieuwe show én twee nieuwe albums onder de arm. Daarbij hoort ook een essay over autoritarisme, technologische wildgroei en het schijnbaar nakende einde van de mensheid. Maar vrees niet, in Ochers concerten is er altijd voldoende ruimte voor humor en speelsheid. 

Poëzie en catchy tunes op een Casio Keyboard, zo zou je Radio Hito kort kunnen omschrijven. Al zal de aandachtige luisteraar al gauw meer vinden in de muziek van Zen My Nguyen. De combinatie van deze poëtische teksten, haar lage zang (in het Italiaans!) en een toegankelijk instrument als basis leveren nieuwe contrasten op tussen poppy en abstract, en tussen licht en donker. 

Bekijk hier het overzicht van alle Onderstuur avonden

 

genre

experimental, electronic, onderstuur

media

Mary Ocher + Radio Hito

donderdag 9 mei 2024

placeholder