fbpx
Master Boot Record

Fortarock

Master Boot Record

+ Arottenbit

maandag 13 februari 2023
locatie:
Merleyn
datum:
maandag 13 februari 2023
zaal open:
20:00 uur
start:
20:30 uur

Achter Master Boot Record gaat de anonieme Italiaanse muzikant Victor Love schuil. Zijn muziek is geïnspireerd door klassieke 16-bits videogame-soundtracks en het harde geluid van een floppy-drive stappenmotor én heavy metal.

Victor Love is geobsedeerd door de ontwikkeling van computers en weet die evolutie in vele pakkende nummers te vertalen. En productief is Master Boot Record. De nieuwe plaat ‘Personal Computer’ is alweer de twaalfde (!) in een vrij korte tijd. Hierbij zijn de EP’s ook meegerekend. Net als de vorige plaat ‘Floppy Disk Overdrive’ is het uitgebracht door het grote Metal Blade Records en beschrijft in 10 nummers de evolutie van de Pentium processor.

Klassieke en neoklassieke elementen maken deel uit van de totale Master Boot Record sound, evenals felle riffs met vervormde chiptune, synth-gedreven soundscapes. De geprogrammeerde drums en zoemende floppy drive synths vormen de basis voor de ritmesectie. De blend vormt een zeer interessante muzikale ervaring, alsof je naar de soundtrack van de duistere jaren 80 zit te luisteren. Master Boot Record versmelt dan ook de hartslag van de rock ‘n’ roll en de kille digitale wereld.

Support komt er van Arottenbit, net als Master Boot Record een solo project met 8-bit punk en metal, maar dan uitgevoerd op een Gameboy!

genre

metal, synth metal

media

Master Boot Record

maandag 13 februari 2023

placeholder