Doornroosje
loader

Ode aan Boudewijn de Groots 'Nacht en Ontij'

Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble

Mauro Pawlowski richt het kersverse Braaknoot Ensemble op om een ode te brengen aan Boudewijn de Groots album ‘Nacht en Ontij’. 

Boudewijn de Groots album ‘Nacht en Ontij’ wordt dit jaar een halve eeuw oud. ‘Nacht en Ontij’, opgenomen in ’68 en begin ’69 uitgebracht, is de vierde plaat van De Groot en wordt nog altijd gezien als het mysterieuze buitenbeentje binnen zijn oeuvre.

Het experimentele karakter, de eigenzinnige teksten, de avant-garde opnametechnieken van de onvolprezen electronicapionier Dick Raaijmakers en de vakkundig gearrangeerde melodieën, een hoop aspecten van de plaat zorgden voor opgetrokken wenkbrauwen bij fans van het eerste uur. Jaren later is ‘Nacht en Ontij’ uitgegroeid tot een cultplaat die door velen gekoesterd wordt, maar nog steeds niet al zijn geheimen prijsgeeft.

Mauro Pawlowski richtte het kersverse Braaknoot Ensemble op met enkele bloedrochelende sjamanen om ‘Nacht en Ontij’ opnieuw tot leven te brengen en van een gepast voodooritueel te voorzien.Boudewijn de Groot geeft alvast zijn goedkeuring. ‘Nos alegramos de tener gente nueva entre nosotros!’ Google translate: u komt nu van pas!

Braaknoot Ensemble bestaat uit:

Mauro Pawlowski (gitaar/zang), Annelies Van Dinter (zang), Elko Blijweert (gitaar), Jeroen Stevens (drums), Pascal Deweze (gitaar), Fulco Ottervanger (toetsen), Dijf Sanders (electronica), Wietse Beels (viool), Christophe Beels (viool), Marc Pijpops (altviool), Frans Grapperhaus (cello), Jaak De Digitale (visuals), Lore Dejonckheere (zang)

Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble is een co-productie van Ancienne Belgique en Motel Mozaique.

Bekijk de foto's