fbpx
Meitei

Meitei / 冥丁

+ Nobuka

dinsdag 4 oktober 2022
locatie:
Merleyn
datum:
dinsdag 4 oktober 2022
zaal open:
20:00 uur
start:
20:45 uur

De Japanse ambient-artiest Meitei/冥丁 probeert in zijn elektronische muziek de ziel van Japan en haar muzikale geschiedenis te vatten.

Meitei is het alter ego van de uit Hiroshima afkomstige muzikant Daisuke Fujita . Hij bracht tot nu toe enkele indrukwekkende albums waarin hij een diepe verbinding legt met de Japanse cultuur, natuur en geschiedenis. In zijn werk gebruikt Meitei geluidssamples van oude Japanse films en gevonden geluidsopnamen, ruisende zeeën en bossen en traditionele muziek, die allemaal onder een dikke laag analoog stof worden gepresenteerd.

De producer maakte in 2018 indruk op luisteraars uit Japan en ver daarbuiten met zijn debuutalbum ‘Kwaidan’, dat door Pitchfork werd uitgeroepen tot een van de ‘Best Experimental Albums’ van dat jaar. De opvolger ‘Komachi’ (2019) bouwde voort op dit succes. Maar muzikaal gezien zette Meitei de grootste stap met zijn twee concept-albums ‘Kofū’ & ‘Kofū II’ uit 2020 en 2021: Waar de eerste releases abstract en meanderend aanvoelden kiest de artiest er op deze twee platen voor om de puls, of beat meer op de voorgrond te plaatsen. Denk J. Dilla meets Steve Reich. Meitei is daarmee een aanrader voor zowel de ambient als electronica/beats liefhebbers.

genre

ambient, electronic

media

Meitei / ??

dinsdag 4 oktober 2022

placeholder