Doornroosje
loader

Melvins + YOB

Tickets
wo 19 juni
  • Normaal€ 24,00
  • De prijzen zijn inclusief alle kosten.

Op 19 juni een dubbelprogramma om je vingers bij af te likken. De godfathers van de grunge, sludge en stoner metal Melvins delen het podium met doommetal meesters van YOB. Verplichte kost voor de liefhebbers van zware riffs.

De Amerikaanse band Melvins is bekend geworden als de geestelijke godfathers van het grunge-genre. Met hun typerende zware, slepende rocksound en niet te vergeten de aangename en absurde teksten hebben ze vele grenzen verlegd. Sinds 1983 laten The Melvins zien en horen hoe je een flink potje kan raggen met gierende gitaren en denderende drums. Buzz Osborne, Dale Crover, en Steven McDonald, worden – ondanks dat Osborne het enige originele bandlid is – gezien als de uitvinders van grunge-genre. Niet in laatste plaats dankzij hun grote fan Kurt Cobain. Door elementen van punk zwaar te vertragen creëerden Melvins hun eigen genre. Een aftakking van de experimentele rock. De Amerikaanse band is ook van invloed geweest op de sludge en doom metal.  Aanrader voor liefhebbers van The Jesus Lizard, SLEEP, Kyuss en Neurosis. Maar ook Mudhoney, Dinosaur Jr., Swans, Black Flag en Flipper.

Het Amerikaanse trio van YOB maakte afgelopen oktober grote indruk met een weergaloze show op het Soulcrusher festival in Doornroosje. De mogelijkheid om ze samen met Melvins op één avond te laten spelen laten we dan ook niet aan ons voorbij gaan. The New York Times omschreef de band als een van de beste bands van Noord-Amerika. Ze zitten er wat ons betreft niet ver naast. De band is niet de meest productieve, maar wat ze tot nu toe hebben uitgebracht is zonder uitzondering van de allerhoogste kwaliteit. De loodzware, maar ook sfeevolle doomgeluid is uniek en uit duizenden te herkennen. De plaat ‘Clearing The Path To Ascend’ uit 2014 is een waar meesterwerk en onlangs is het nieuwe album ‘Our Raw Heart’ via Relapse verschenen. Zanger Mike Scheidt verwerkt een persoonlijk drama op dit indringend en wederom schitterende album dat de rillingen over de rug doet laten gaan. Een avond om niet te missen.

verwijder filter
filter

Nieuwsbrief

Mis nooit meer een concert! Meld je aan en wij sturen je wekelijks de nieuw bevestigde en aankomende shows.

verzonden