fbpx
Afbeelding voor YOB + GORE

YOB + GORE

woensdag 19 juni 2019
locatie:
Doornroosje
datum:
woensdag 19 juni 2019
start:
20:30 uur

Tijdschema (ovb):

19.30 deuren & kassa open
20.30 GORE
21.30 YOB

Helaas is de show van Melvins in Doornroosje afgelast wegens een rugblessure van de drummer. De gehele Europese tour gaat om deze reden niet door. 

De show van YOB gaat echter nog wél door. Een waardige vervanger vinden voor Melvins op zo’n korte termijn is ondoenlijk. Toch hebben we een ware legendarische Nederlandse band bereid gevonden de leemte te vullen: de legendarische Nederlandse band GORE!

Daarnaast ontvangt iedereen met een geldig ticket drie consumptiemunten (á €2,70) ter compensatie. Kaartkopers worden per mail op de hoogte gebracht van de restitutie mogelijkheden.

Het Amerikaanse trio van YOB maakte afgelopen oktober grote indruk met een weergaloze show op het Soulcrusher festival in Doornroosje. The New York Times omschreef de band als een van de beste bands van Noord-Amerika. Ze zitten er wat ons betreft niet ver naast. De band is niet de meest productieve, maar wat ze tot nu toe hebben uitgebracht is zonder uitzondering van de allerhoogste kwaliteit. De loodzware, maar ook sfeervolle doomgeluid is uniek en uit duizenden te herkennen. De plaat ‘Clearing The Path To Ascend’ uit 2014 is een waar meesterwerk en onlangs is het nieuwe album ‘Our Raw Heart’ via Relapse verschenen. Zanger Mike Scheidt verwerkt een persoonlijk drama op dit indringend en wederom schitterende album dat de rillingen over de rug doet laten gaan. Een avond om niet te missen.

GORE uit Venlo heeft een zeer grote invloed gehad op diverse genres waar andere acts groot mee zijn geworden zoals noise, industrial en sludge. De monolithische agressie van hun eerste platen was spijkerhard, smerig en stond bol van de spanning. Het album ‘Lifelong Deadline’ uit 1992 is een ware underground klassieker.

De heren hebben dit jaar een nieuw album uitgebracht. ‘Revanche’ is gemixt door Terry Date, die al eerder verantwoordelijk was voor albums van Slayer, Pantera en Soundgarden. Op Roadburn kwam dit alles bij elkaar tot een geweldige reünie show. History in the making zeggen ze wel eens. En dat klopt. Het is daarom vrij bijzonder dat GORE op 19 juni live te bewonderen zal zijn in Doornroosje.

genre

rock, metal, punk, grunge, sludge, stoner

YOB + GORE

woensdag 19 juni 2019

placeholder