fbpx
Melvins

Melvins

+ Taipei Houston

dinsdag 27 juni 2023
locatie:
Doornroosje
datum:
dinsdag 27 juni 2023
zaal open:
19:00 uur
start:
19:30 uur

Melvins, de geestelijke godfathers van het grunge- en sludgemetal genre komen naar Doornroosje om hun 40-jarig bestaan te vieren! Dit wordt een avond waarbij de grunge, noise en punkrock van alle kanten wordt bewierookt in beide zalen van Doornroosje.

Tickets voor deze show zijn ook geldig voor de show van Soul Glo en Militarie Gun in de kleine zaal. Alle bands wisselen elkaar af.

Met hun typerende zware, slepende rocksound en niet te vergeten de aangename en absurde teksten hebben de Amerikanen vele grenzen verlegd. Door elementen van punk zwaar te vertragen creëerden ze hun eigen genre. Een aftakking van de experimentele rock. Binnen die eigen niche blijft de band nooit stilstaan: in de afgelopen vier decennia hebben Melvins meer dan 30 albums en tal van EP’s uitgebracht.  De Amerikaanse band heeft met hun enorme output een grote invloed gehad op genres als sludge en doom metal. Dit jaar bestaat de band rond vaste leden King Buzzo en Dale Crover 40 jaar.

Relatieve nieuwkomers Taipei Houston uit de Bay Area bestaat uit broers  Layne (basgitaar & vocals) and Myles Ulrich (drums);  zoons van ene Lars die ook iets met muziek doet. Met zijn tweeën maken ze stevige fuzz-rock die doet denken aan Fu Manchu, Tweak Bird en The White Stripes. Hun debuutalbum Once Bit Never Bored kwam vorig jaar uit.

genre

rock, metal, grunge

tijdschema

  • 19.00 - deuren & kassa open
  • 19.30 - Taipei Houston (rode zaal)
  • 20.15 - Militarie Gun (paarse zaal)
  • 21.00 - Melvins (rode zaal)
  • 22.15 - Soul Glo (paarse zaal)

media

Melvins

dinsdag 27 juni 2023

placeholder