fbpx
MICH

MICH

donderdag 8 juni 2023
locatie:
Merleyn
datum:
donderdag 8 juni 2023
zaal open:
21:00 uur
start:
22:00 uur

De Amsterdamse gitaarband MICH is een supergroep die geen supergroep wil zijn. De muziek van MICH is een aangename mix van new wave en postpunk die doet denken aan de vroege The Cure – deprimerende teksten op vrolijke gitaarmelodieën gemaakt door een band die JOMO (Joy Of Missing Out) als levensmotto heeft.

Ondanks de aanwezigheid van Bastiaan Bosma (Aux Raus) en Piet Parra (Le Le) houdt MICH het liefst een low profile. Niet voor niets kreeg hun tweede album (uit 2020) de titel ‘No’. Nieuwe single A Hassle heeft een glansrol voor zangeres Sofie Winterson.

Live bestaat de band uit: Sofie Winterson, Bastiaan Bosma, Mick Johan, Benny Komala, Marc Kniphorst en Barend Brieffies. En nu is er nog een nieuw album ook. Het heet Nuts en het klinkt verrassend aangenaam en poppy. Het kost moeite om de muziek niet als vrolijk te bestempelen. Gelukkig gaan de teksten als vanouds over de gigantische hoeveelheid leegte in onze levens die ons langzaam tegen de plinten van het bestaan lijkt te verpletteren. De eerste single van het nieuwe album ‘A Hassle’ is daar een fijn voorbeeld van.

genre

post punk, new wave, nederlandstalig

media

MICH

donderdag 8 juni 2023

placeholder