Doornroosje
loader

Sonic Whip

Minami Deutsch + The Myrrors

Het geluid van het Japanse trio Minami Deutsch is zo vol van intense, repetitieve ritmes dat het welhaast een hypnotiserende werking heeft. De liefde voor krautrock legendes als Can en Neu! is duidelijk hoorbaar. En als ze daar hun repeteerwoede en fascinatie voor minimal techno op los laten, krijg je een heel eigen versie. De band is ontstaan in 2014, in de drukke straten van Tokyo, waar ze live speelden en werden opgepikt door Tokyo Psych Fest.

In 2016 bracht Minami Deutsch hun eerste en tevens gelijknamige plaat uit op het Engelse cultlabel Cardinal Fuzz Records en op het in het Tokyo gevestigde Guruguru Brain. Vorig jaar verscheen het tweede album ‘With Dim Light’ met daarop hetzelfde fijne recept als op het eerste album. Hele dikke aanrader voor liefhebbers van Can, Neu!, maar ook Kikagaku Moyo, Goat, Föllakzoid en Moon Duo.

De uit Tuscon Amerika afkomstige band The Myrrors brengt psychedelica die enigszins doet denken aan het obscure werk van Pink Floyd en Grateful Dead. Een weidse kaleidoscopische trip bestaande uit psychedelica en krautrock.

Bekijk de foto's (The Myrrors)
Bekijk de foto's (Minami Deutsch)